To je to što me zanima!

Borba za zdravo meso: Zašto je većina klaonica u Dalmaciji?

NOVI EXPRESS:
Vidi originalni članak

Upućeni u tržište mesne industrije kažu da je siva zona mesne industrije sve manja, ali ona i dalje postoji.

Ako govorimo po regijama, najviše je toga u Dalmaciji, i to ljeti. Zašto baš tamo, iako bi to trebalo biti u Slavoniji, otkrivamo u novom Expressu, koji je na kisocima u petak.

- Proizvođači upozoravaju - moramo se boriti protiv svake šnicle koja je stigla bez markice, jer ako nam se dogodi Poljska, uništit ćemo proizvodnju. Dvije afere iz Poljske - klaonice koja je bolesna goveda klala za izvoz i kebaba sa salmonelom koji je stigao i k nama - potvrđuje da šverceri i nelegalni proizvođači ne prezaju ni pred čim, pa ni pred zdravljem ljudi. Europska komisija uzvraća udarac i najavljuje da će krajem godine uvesti pravilo da se svaki prijestupnik novčano kazni barem onoliko koliko je zaradio na nelegalan način.

Novi Express donosi i veliku analizu o strašnom valu bijesa s desnice koji je zapljusnuo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Ona će u idućih godinu dana imati velikih problema objasniti desnici zašto je odustala od “Za dom spremni” i ljevici zašto je Tita poslala u rodno mjesto, a ostala u njegovoj vili, iako u kampanji nije obećala ni jedno ni drugo...

Idi na 24sata

Komentari 21

  • srecko64 22.02.2019.

    Klainice u Dalmaciji vecina na crno ima meso a inspekcija mitologija. Treba kaznjavati drakonski da nas ne truju.

  • Zagorka00 22.02.2019.

    Možda da se zabrani uvoz, i kod nas ulaže u poljoprivrednike, a je kaj bi seljak bil gospon čovek

  • smreke 22.02.2019.

    Svinski but bez kosti juce u Kauflandu 13 kuna KAKO

Komentiraj...
Vidi sve komentare