To je to što me zanima!

Boris Johnson dobio utrku u stranci i postaje novi premijer

U 'okršaju' protiv Jeremyja Hunta skupio je 92.153 glasa, dok je Hunt dobio 46.656 glasova. U srijedu bi trebao preuzeti dužnost, a odmah ga očekuje i vrući problem, Brexit
Vidi originalni članak

Boris Johnson je izabran za novog šefa Konzervativne stranke. U 'okršaju' protiv Jeremyja Hunta skupio je 92.153 glasa, dok je Hunt dobio 46.656 glasova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samim time, to znači i da će Johnson postati sljedeći britanski premijer. 

U ovom ključnom momentu naše povijesti, moramo pomiriti dva plemenita instinkta - želju za slobodnom trgovinom i suradnjom s našim partnerima, i istovremenu duboku želju za demokratskom vladom u državi - rekao je novi šef konzervativaca

VELIKA BRITANIJA Konzervativci pred izborom Johnsona za čelnika stranke

Bivši gradonačelnik Londona u srijedu će preuzeti dužnost od Therese May, piše BBC

Na početku govora nakon pobjede nahvalio je Theresu May i rekao kako mu je bila čast služiti u njezinoj vladi. Obećao je okupljenima kako će 'isporučiti Brexit, ujediniti zemlju i poraziti Jeremyja Corbyna'. 

Theresa May mu je čestitala na pobjedi i obećala svoju podršku.

Obećao izlazak do 31. listopada

May je ostavku podnijela nakon što nije uspjela uvjeriti zastupnike da podrže sporazum o Brexitu koji je dogovorila s Bruxellesom.

Johnson je obećao da će zemlja, sa sporazumom ili bez njega, napustiti Europsku uniju do odgođenog datuma izlaska 31. listopada.

U razgovoru za britanski list Daily Express, rekao je kako će se posljednje tri godine, otkako je Britanija malom većinom izglasala napuštanje EU-a, "činiti kao loš san", ako dobije mandat za formiranje nove vlade.

Johnson je rekao i da će za njega biti prioritet postizanje trgovinskog sporazuma sa SAD-om.

Ministri mu odlaze

Ministrica obrazovanja Anne Milton dala je danas ostavku rekavši u pismu premijerki May kako je zabrinuta oko napuštanja EU-a bez sporazuma, pišu britanski mediji.

Ostavku je podnio i ministar za Europu i Ameriku Alan Duncan.

Duncan, pristalica EU-a, prozvao je Johnsona da nije podržao britanskog ambasadora u Washingtonu nakon što je procurila informacija o njegovim stavovima o administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog čega je ambasador dao ostavku, javlja agencija Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Mohik 23.07.2019.

    Ne zavaravajte se. Covjek je sve samo ne glup. Ljudima je dosta ustogljenih politicara koji lazu, varaj7 i kradu u rukavicama. Ovaj to ako radi, radi javno i zivo mu se j...za javno mijenje, isto kao i Trumpu. I upravo zato dobijaju izbore.

  • samo-ti 23.07.2019.

    Cestitke Johnsonu,pravi lider,odlican premijer.Engleska ce se preporoditi kad izadje iz EU sa sporazumom ili ne.Ne brinite se vi za Engleze ,dobro oni znaju sta rade,ekonomija je jaka,posla ima na svakom cosku,zivi se sasvim opusteno,zdravstveno osiguranje besplatno,place dobre,mirovine jos bolje,kada se rijese EU i troskova prema toj organizaciji koja ne radi nista i koja je izgubljeno vrijeme i novac biti ce drzava kojoj ce zavidjeti cijela europa.Cestitke Johnsonu!!!!

  • realista 7 23.07.2019.

    nek idu sam da im eu ne da neka posebna prava

Komentiraj...
Vidi sve komentare