To je to što me zanima!

Boris Miletić: Nisam sretan s rezultatima vladajuće koalicije

Dvije godine su iza nas. Dosta toga smo naslijedili, ali ima prostora za poboljšanje. Nadam se da će cijela Hrvatska postati uspješna kao Istra, nada se Miletić
Vidi originalni članak

Express: Kad ste se i zašto odlučili kandidirati za šefa IDS-a?

Mislim da je u IDS potrebno unijeti novu energiju, dati joj novi zamah kako bi i nadalje bila najuspješnija stranka u našoj regiji. Mislim da je za svaku organizaciju važno da se modernizira, da ide naprijed i da hvata korak s najboljim svjetskim iskustvima. I u tom smislu sam apsolutno siguran da imam što ponuditi. Osim toga, u tijeku unutarstranačkih izbora obišao sam naše podružnice i osjetio veliku podršku. To mi je bio glavni motiv da se kandidiram za predsjednika.

Express: Još ste jedini kandidat za predsjednika?

Da, zasad sam jedini kandidat za predsjednika koji je dobio podršku gotovo svih podružnica i zajednica podružnica IDS-a. No naš statut stranke omogućava da se i na sam dan sabora može podnijeti kandidatura. Valentinovo je vrlo blizu.

Express: Što to govori o stranačkoj demokraciji?

Naša stranka to omogućuje. Na samom saboru stranke uz podršku naših delegata može se podnijeti kandidatura. Put kandidiranja je od samog početka bio otvoren, kroz podružnice, kroz zajednice podružnica, pa i do samoga sabora još ima vremena da se podnese kandidatura. Mislim da smo s tim u vezi otvoreni. I naš zadnji proces izbora kandidata za župana prema načelu ‘jedan član - jedan glas’ dovoljno govori o tome da smo otvoreni i demokratski.

Express: Prema svemu sudeći, 14. veljače preuzimate IDS. Koji će biti prvi koraci novog predsjednika?

Prvo skoči, pa reci hop. Doista ne bih volio na taj način prejudicirati mogućnost da bude još kandidata i prejudicirati odluku sabora stranke. Mislim da nam je taj dan vrlo blizu i nakon toga ću moći vrlo konkretno reći što ću činiti.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 39

  • imam svoj komentar 11.02.2014.

    Sedmero oporbenih vijećnika u labinskom Gradskom vijeću 3. veljače uputilo je zahtjev predsjedniku Gradskog vijeća za sazivanjem tematske sjednice o problematici odvodnje otpadnih voda Grada Labina s ciljem zaštite izvorišta pitke vode. Temljem statuta njihov je zahtjev i prihvaćen. Osnovi razlog zbog kojeg su tražili sazivanje tematske sjednice je, kaže nezavisni vijećnik Mladen Bastijanić koji i najčešće upozorava na problematiku odvodnje. Novci i sredstva koje građani odvajaju za tu namjenu. A s obzirom da vlast: Od tematske sjednice oporbeni vijećnici, a zahtjev su potpisali uz Mladena Bastijanića, vijećnici SDP-a Valdi Gobo, Jasmina Gruičić i Daniel Mohorović, nezavisni Darko Martinović, te nezavisni s liste Ulika Klaudio Korva i Silvano Vlačić, očekuju veli Bastijanić. Oni su u zahtjevu za sazivanjem tematske sjednice također predložili da se na sjednicu pozovu i načelnici i predsjednici općinskih vijeća Raše, Svete Nedelja, Pićna i Kršana, kao i predstavnici komunalnih poduzeća i Hrvatskih voda, odnosno Vodnogospodarske ispostave Labin za mali sliv Raša-Boljunčica. Poziv je svima njima i upućen. Tematska sjednica, prva ovogodišnja sjednica labinskog Gradskog vijeća održat će se s početkom u 17 sati, u četvrtak 20. veljače.

  • imam svoj komentar 11.02.2014.

    Imam prijatelja u istri koji sa vladavinom ids-a nije zadovoljan, a kao razlogom navodi; stopu nezaposlenosti, razna pogodovanja, probleme sa zaštitom izvora pitke vode od fekalnih voda koje nisu u posebnom odvodnom sustavu. Za primjer se navodi skoro sva Istra, sa težištem na Labinštinu. Navodno; da je tamnošnja građanska inicijativa putem oporbe pokrenula i tematsku sjednicu vezano za očuvanje i zaštitu izvora pitke vode iz kojih se snabdijeva i Pula. Sjednica gradskog vijeća je zakazana za 20. 02. sa početkom u 17.00 sati. Ova tema nije samo problem Istre, nego i šire, tako da će i gradonačelnik Pule, inače labinjanin moći dati svoje viđenje tog problema, dakako ako kod njega postoji izražen interes za tu problematiku.

  • deda62 11.02.2014.

    što je ovaj Miletić pametan,čime se negdje on hrani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare