To je to što me zanima!

Boris Šprem otputovao u SAD na liječenje zloćudne bolesti

Borisu Špremu je prije godinu i pol otkrivena zloćudna bolest plazma stanica krvi, multiplog mijeloma, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb
Vidi originalni članak

Predsjednika Sabora Borisa Šprema prebacili su u Sjedinjene Države kako bi tamo mogao nastaviti s liječenjem. Podsjetimo, Špremu je prije godinu i pol otkrivena zloćudna bolest plazma stanica krvi, multiplog mijeloma, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb, a liječenje je uključivalo i teške kemoterapije.

- Premda je nakon povratka bolesti primijenjena terapija dovela do određenog poboljšanja stanja bolesti, terapijske mogućnosti u Hrvatskoj su iscrpljene. Daljnji plan liječenja prema stajalištu medicinskog konzilija predviđa liječenje primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica. Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti. Iz tih razloga liječnički je tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu, koji je vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma - izvijestili su iz Sabora.

Dodali su da je na prijedlog liječničkog konzilija Povjerenstvo HZZO-a odobrilo odlazak i troškove dijagnostike i obrade u SAD-u, što je uobičajeni postupak obzirom na tip i fazu bolesti. 

Idi na 24sata

Komentari 341

  • Slavonka52 24.08.2012.

    Lijepo vam pise da se covjeku u Hrvatskoj vise ne moze pomoc. Daj Boze a ozdravi. Naravno to zelim i za sve ostale koji su tesko bolesni a u Hrvatskoj im se ne moze pomoc.

  • HR1969 24.08.2012.

    ....pa Vi recite da smo svi isti .. Gospodo podguznjaci iz HZZZzzzzzzzzzO-a tj.spavači kad je trebalo platit Eni operaciju koju nitko nije mogao obaviti u RH održavali su se koncerti da bi se skupila lova,a kad je još trebalo doplatiti za nastale komplikacija svi smo čitali državni aparatčik se pravio toša......još nešto sjetih se operacije bivšeg nam ministra zdravstva Hebranga ste razapinjali a sad sa i vi isto ponašate. Isto go.no slično pakovanje

  • jopa00 24.08.2012.

    Sretno s operacijom, brz oporavak želim!

Komentiraj...
Vidi sve komentare