To je to što me zanima!

Bosanac za 'kikiriki' na sajmu kupio sliku vrijednu milijune?

Stručnajci analiziraju sliku i pokušavaju ustanoviti da li je uistinu riječ o djelu austrijskog slikara Egona Schielea. Državljanin BiH šokirao se shvativši što ima
Vidi originalni članak

Državljanin BiH sasvim slučajno je na buvljaku u Njemačkoj, gdje živi i radi, kupio sliku koja bi mogla vrijediti milijune eura, javlja Dnevni avaz. Muškarac, koji želi ostati anoniman, kaže da se šokirao kad je na poleđini slike vidio potpis Egona Schielea, poznatog austrijskog slikara. Sudeći po motivu i signaturi na poleđini, djelo je vjerojatno nastalo u ranijem periodu umjetnikova stvaralaštva i pobudilo je veliko zanimanje stručnjaka jer se nedavno Schieleova slika u Londonu prodala za čak 30 milijuna eura. 

Na slici je par u brodu koji izvlači mrežu iz mora, a ponosni novi vlasnik kaže da ju je kupio upravo zbog motiva, jer oslikava težinu života koja ga je podsjetila na njega i suprugu.

- Nisam znao tko je autor, ali kada sam došao kući i vidio potpis na poleđini slike, uključio sam internet i šokirao se vidjevši da je to što sam kupio za nekoliko eura vrijedno milijune - kaže muškarac. 

Kustos bečkog Leopold muzeja, Robert Holzbauer, rekao je za Dnevni avaz kako je sigurno da je slika stara stotinjak godina, no da se još pokušava utvrditi je li to djelo velikog umjetnika. Navodno se kolekcionar Schieleovih djela iz SAD-a već javio za kupnju slike.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Bananko_5 18.09.2011.

    i na sajmu naJakuševcu se da pronaći svašta vrijednog .Neki ne znaju što prodaju ,aneki neznaju što kupuju.

  • giustizia 15.09.2011.

    Nema sanse da nije bilo bas tako. I da - 100 % vredi milijune eura.

  • Slava Njemu 13.09.2011.

    koja glupost pa zar misli da ce mu netko za par eura prodat sliku koja vrijedi milijune,kao prvo mi koji neznamo sta je prava umjetnost odnosno koji neznamo bas o tim slikama,nemozemo ni doci do njih jer to sve bogatasi imaju... ,ili ako je original onda ju je drpio negdje pa sad prodaje fore da je kupio i da nije znao sta kupuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare