To je to što me zanima!

Bozanić blagoslovio križeve: Ovi osjećaji raduju i bude nadu

Monsinjor Ivan Hren već je ranije izjavio da križevi nisu pozlaćeni već će samo biti pošpricani zlatom jer je riječ o privremenim križevima
Vidi originalni članak

Pjesmom 'Kraljice neba' u četvrtak u podne, krenuo je blagoslov kardinala Josipa Bozanića. Bozanić je blagoslovio dva nova križa koji će se postaviti na odrezane tornjeve Zagrebačke katedrale. 

Pogledajte prijenos uživo blagoslivljanja križeva:

- Danas smo ponovno zajedno u drugačijem raspoloženju, s osjećajima koji raduju i bude nadu. Pred nama su križevi koje kanimo podići na sadašnje vrhove zvonika - izjavio je Bozanić te krenuo s blagoslovom križeva koji će privremeno zasjati na vrhu katedrale. 

Monsinjor Ivan Hren već je ranije izjavio da križevi nisu pozlaćeni već će samo biti pošpricani zlatom jer je riječ o privremenim križevima. Kako će izgledati oni koji bi trebali biti postavljeni nakon što se naprave dijelovi tornjeva koji su srušeni, to će, napominje monsinjor Hren odrediti struka. 

Križevi su teški preko jedne tone i izrađeni su u zagrebačkom naselju Stenjevec Suvlasnik tvrtke, inače bravar Mladen Krmpotić, rekao je ranije za 24sata kako su križeve su izrađivali oko tri tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • TITO LEGENDA 07.05.2020.

    kad će više raskid vatikanskih i prestanak otimačine od strane crkve

  • TITO LEGENDA 07.05.2020.

    kako ga nije strah šetati ispod križa,pa zar nije shvatio upozorenje

  • 07.05.2020.

    Iskreno , meni da je križ skoro na glavu pao ja bih dva puta razmislila da li bih ih opet dizala gore ali eto nije on ja pa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare