To je to što me zanima!

Božinović: Imamo 300 tisuća gostiju, ali povećani broj turista može povećati broj zaraženih

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova danas se Divuljama osvrnuo na epidemiološku situaciju koja je izrazito pozitivna, apelirajući i dalje na oprez građana i pridržavanje mjera
Vidi originalni članak

Danas u Kaštel Štafiliću predstavlja se rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Republike Hrvatske. Četvrta je godina rada operativnog središta za gašenje požara u Divuljama. Povodom toga ministar Davor Božinović obišao je to središte u Divuljama i osvrnuo se kako će i dalje povlačiti novac iz Europskih fondova kao i epidemiološku situaciju i broj gostiju.

18 NOVIH SLUČAJEVA Zadarski stožer demantira Božinovića: Nijedan zaraženi ne povezuje se s utakmicom Zadra

- Prije nekoliko godina upravo s ovog mjesta smo kazali da je obveza Vlade, koju ona javno preuzima, ulagati u sustav vatrogastva. Mi smo napravili ogromnu razliku. Naravno da nikada neće biti dovoljno, ali mi nikada nećemo stati s opremanjem naših žurnih službi -  kazao je to Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova danas je u Divuljama.

POPUŠTANJE MJERA 3,2,1, otvori! Idu turisti, popusti

Dodao je kako je u tijeku nabava 20-tak specijaliziranih vozila za vatrogastvo. 

- Bez predaha ćemo raditi na programima i povlačenju sredstava iz EU i tu će MUP s Ravnateljstvom za civilnu zaštitu ne samo nastaviti taj posao, nego dodatno pojačati. Jer, Hrvatska je u tim strukturama prepoznata kao odgovoran partner u kojeg se isplati ulagati s razine EU - zaključio je Božinović.

IZDALI VEĆ 40 000 COVID PUTOVNICA Davor Božinović: Ovo su nova pravila za prelazak granice

Na pitanje o epidemiološkoj situaciji istaknuo je da je izrazito dobra te da turisti pristižu.

- U Hrvatskoj u ovom trenutku imamo oko 300 tisuća gostiju što je 40 posto više nego lani u ovo vrijeme - rekao je Božinović.

- Svi u Hrvatskoj, svatko na svojoj razini, moramo učiniti sve kako nam brojevi preko ljeta ne bi počeli rasti. Još uvijek nemamo veliki broj stranih gostiju. Naravno, mi se njima radujemo. No, povećani broj stranaca može povećati broj zaraženih - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Dario123455677 22.06.2021.

    90% tih turista su naši ljudi koji su došli malo doma kako su se ublažile korona mjere u EU.

  • patron 21.06.2021.

    e pa zabrani turizam. nama si branio da idemo bilo gdje, a ovdje sutis?

  • White House Botox 21.06.2021.

    Milicionerski tutlek otkriva toplu vodu i zaključuje da je tako kako je. 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare