To je to što me zanima!

Božinović: Još nema potrebe za nekim restriktivnijim mjerama

Nova normalnost ne bi trebala značiti zatvaranje, a mi na dnevnoj razini donosimo mjere da turizam funkcionira i da se gospodarske aktivnosti nastave, a da naši građani budu sigurni, poručio je
Vidi originalni članak

Postoje preporuke koje su vrlo precizne i, kako smo komunicirali već, sve što postižemo i što možemo postići je da to činimo zajedno, svi građani, stožeri i medicinska struka, rekao je ministar Davor Božinović i rekao da sve mjere koje se donose ovise o situaciji koja je trenutačna. 

- Mi još uvijek ne smatramo da trebamo posegnuti za nekim restriktivnijim mjerama jer su naši epidemiolozi pohvatali sve kontakte oboljelih osoba. Radi se o hrvatskim građanima koji su boravili u BiH i Srbiju te inficirali svoju okolinu, najprije obitelj - rekao je za RTL

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus na Balkanu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poručio je da je za građane BiH i Srbije uvijek postojala mjera i da je oko 80 posto zahtjeva za ulazak u Hrvatsku bilo odbijeno. 

- Ako nešto nije neodgodivo onda se može odgoditi i ulazak - poručio je. Na pitanje zašto je gužva na granicama, ministar je rekao da se pregledavaju razlozi, odnosno neodgodivost, da se uđe u Hrvatsku. 

- Nova normalnost ne bi trebala značiti zatvaranje, a mi na dnevnoj razini donosimo mjere da turizam funkcionira i da se gospodarske aktivnosti nastave, a da naši građani budu sigurni - poručio je. 

Istaknuo je kako se danas zna više o korona virusu nego na početku te ako se svi pridržavaju osnovnih preporuka oko higijene, znatno je manji rizik. 

Rekao je kako je Krunoslav Capak dobro i da nema simptome te da je bio negativan na testiranju. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 21.06.2020.

    Zašto sve ostale zemlje imaju obvezu nošenja maski ? Samo smo mi kao naj pametniji i najotporniji. Lijepo molim donesite mjere obavezno nošenja maski SVI

  • 21.06.2020.

    Drug Božinović....

  • Luna777 21.06.2020.

    Sa BiH i Srbijom trebalo bi odmah zatvoriti granice, jer su se ljudi zarazili tamo kad su bili u posjeti. No, neće stožer (HDZ-ov) dati te naputke barem do 5. 7., jer time bi izgubili puno glasača. Zna se čija je" dijaspora" glasač. Usudila bih se kladiti u to! Kada prođu izbori granice će se zatvoriti ako će rasti boj oboljelih kod nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare