To je to što me zanima!

Brač: Devet zaraženih, Stožer moli stanovnike da ne paničare

Sve stanovnike Brača pozivamo na prisebnost i staloženost. Ponašajte se odgovorno, ne podliježite panici i neprovjerenim informacijama i pridržavajte se svih mjera koje su na snazi, apeliraju iz Stožera
Vidi originalni članak

Na otoku Braču dogodio se nagli porast broja oboljelih od koronavirusa. Samo danas bilježe devet novih slučajeva, a jučer ih je bio dvoje. Još se čeka na desetke nalaza. Više o situaciji na otoku kazala nam je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra:

- Testirano je 37 osoba, stiglo je za sada 15 rezultata, od njih je devet pozitivno. Trenutno su više razine stožera na putu za Brač. Epidemiolog s našeg otoka sve ove dane hvatao je kontakte, najbližih 40 su testirani. Čekaju se ostali rezultati - poručuje Marković. 

POGLEDAJTE VIDEO: U Rusiji rekordan broj novozaraženih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otočni stožer sastaje se, kaže, gotovo svakodnevno, dezinfiraju se sve prostorije, vatrogasci i komunalni redari paze da ne dođe do grupiranja ljudi. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU U Sjedinjenim Državama dosad je umrlo preko 76 tisuća ljudi

- Čak smo i klupe obljepili, igrališta su zatvorena. Ovih dana nikoga nije bilo vani - dodaje gradonačelnica poručujući da je nulti pacijent poznat.

- Bio je u bolnici kad je zaraza izbila. Sad je ispalo da nije bio ni testiran - kaže Marković. 

Da ne bi bilo zabune, proboj virusa nije se dogodio samo u Supetru, već i na ostalim dijelovima otoka. 

Prema neslužbenim informacijama čekaju se rezultati zaposlenika u tvornici konzervirane hrane "Sardina" koja se nalazi u Pučišćima. 

U njoj se okupljaju radnici od svukuda, a ima ih oko 150. Navodno su ondje već četiri pozitivna nalaza. Za sada je poznato da je zaražena jedna od djelatnica u trgovinama na otoku. 

U Pučišćima je šest pozitivnih, dva u Gornjem Humcu, po jedan u Praznicama i Supetru, a čak sedam u Nerežišćima. 

Ondje je jučer obavljeno dezinficiranje mjesnog trga i općinskih prostorija. Putem Facebook stranice o tome se oglasilo vodstvo Nerežišća: 

- Danas su u općinskoj vijećnici Općine Nerežišća stručnjaci epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije uzeli ukupno 33 brisa osoba s područja više jedinica lokalnih samouprava otoka Brača, a koji su bili u kontaktu sa zaraženima ili su u posljednje vrijeme imali simptome koji bi se mogli povezati s virusom COVID-19. Nakon uzimanja briseva, članovi Crvenog Križa Brač napravili su dezinfekciju općinske vijećnice i Trga sv. Petra. Dok ne stignu rezultati testiranja, sve osobe nalaze se u režimu samoizolacije te su pod stalnim nadzorom policije i liječnika, a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno - poručili su iz Nerežišća.

Idi na 24sata

Komentari 206

  • mrTrobec 08.05.2020.

    Spremaju se za turističku sezonu,rezervirali su apartmane u hotelu Fran Mihaljević

  • 08.05.2020.

    zatvaraj sve!!!

  • Cvrčko 08.05.2020.

    Zanima me hoce li osjecko-baranjska danas imati kojeg vise, jer je jedna penzicka asimptomatski okolo setala svuda, i bila u frizerskom i u domu zdravlja, po ducanima, druzila se i svasta. Zvali su sve kontakte i rekli im da im je izolacija 10 dana a ne 14 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare