To je to što me zanima!

Brač na 22 zaražena: 'Neki se nalazi još moraju ponoviti'

Broj oboljelih na otoku Braču neprekidno raste no ono što je dobro jest da za sada nije zaražen nitko od djelatnika tvornice konzervirane hrane
Vidi originalni članak

Završen je sastanak otočnog sa županijskim stožerom na kojem su iznese brojke o naglom porastu broja oboljelih na Braču.

Potvrdu o trenutnom stanju potražili smo kod zapovjednika kriznog stožera otoka Brača, Nikole Martinića Dragana

- Točno je, danas imamo 22 oboljela. Dva nalaza se moraju ponoviti pa ćemo to još pričekati. Oni nisu ni pozitivni ni negativni nego su nejasni. Prije ove mini pandemije koja traje zadnja dva dana, imali smo samo jednog zaraženog na otoku - odgovara zapovjednik.

TRAŽE RASPUŠTANJE STOŽERA Otkud virus na Braču? KBC Split otpustio zaraženog pacijenta

Upitali smo ga zna li se nulti pacijent? 

- Epidemiološka služba aktivno radi na pronalasku. Ono što možemo reći jest da je sigurno da su ovi koji su zaraženi bili u kontaktu - poručio je Martinić.

Zanimalo nas je i jesu li točne tvrdnje da su neki od zaraženih inače radnici tvornice konzervirane hrane, a zapovjednik je kazao da nisu pa do daljenjega nema straha od širenja zaraze tim putem. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.05.2020.

    Tri mjeseca nisam bio kod nikoga od susjeda, rodbine, kumova, prijatelja,... Čuvam njih i sebe. A njih 37 dođe u posjet osobi rizične dobi koja je došla s operacije. To je nezrelo i indolentno. Sad bi tu glupost netko mogao platiti i glavom. I sad sav trud zajednice pada u vodu. I onda još masovni bijeg s Brača. Kao što su iz Vuhana bježali u Italiju, a ovi iz Lombardije na jug. Strašno.

  • liliana 08.05.2020.

    Kako bio u kontaktu sa toliko ljudi? Danas vidim u parku njih petero stoji i brblja.Nisam paničar kad je u pitanju korona ali ljudi ne družite se.Ja se ne družim sa nikim osim obitelji i šta idem u dućan.Kakvo ispijanje kave u parku sa hrpom ljudi.

  • 08.05.2020.

    .....nije ovo slućajno što su se bračani infetali...oni uvik misle dalekometno.....koriste švedsku filozofiju...rješiti se starih uzeti lovu i nekretnine....doći u stanje imuniteta krda...i uživati...investiranje u budućnost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare