Obavijesti

News

Komentari 55

Otkud virus na Braču? KBC Split otpustio zaraženog pacijenta

Otkud virus na Braču? KBC Split otpustio zaraženog pacijenta
2

Gradonačelnica Supetra nezadovoljna je radom županijskog stožera i želi da se "dovedu profesionalci" koji bi znali riješiti novonastalu situaciju. Istovremeno, taj Stožer je na putu za otok.

VIDEO

Gradonačelnica Supetra putem svog Facebook profila apelirala je na nacionalni stožer da raspusti županijski. 

- Ono sto znamo i što je potvrđeno je da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan - počela je Marković.

Kažimo da je ovu tvrdnju i ranije iznijela za 24sata. Ako je pacijent otpušten iz bolnice onda bi krivnja za proboj virusa na otoku mogla pasti na Klinički bolnički centar Split. Od njih se očekuje očitovanje. 

Maković je dalje kazala: 

- Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom - poručila je Marković. Imala je i poruku za stanovnike Brača: 

- Naš otok suočava se s epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama - pozvala je Marković dodajući da je i ona do daljnjega u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s osobom koja je kontakt zaraženog. 

Neslužbeno doznajemo da je riječ o starijem muškarcu koji je pri dolasku u bolnicu bio testiran, ali pri odlasku nije. Na odjelu na kojem je boravio pozitivno je bilo medicinsko osoblje. Čovjek se nakon bolničkog boravka vratio na Brač gdje je bio u kontaktu s mnogo osoba.

- Raspustila sam gradsku upravu koja do danjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju.Čuvajte se svi! - dodala je gradonačelnica. 

Podsjetimo, na otoku Braču dogodio se nagli porast broja oboljelih od koronavirusa. Samo danas bilježe devet novih slučajeva, a jučer ih je bio dvoje. Još se čeka na desetke nalaza. 

- Testirano je 37 osoba, stiglo je za sada 15 rezultata, od njih je devet pozitivno. Trenutno su više razine stožera na putu za Brač. Epidemiolog s našeg otoka sve ove dane hvatao je kontakte, najbližih 40 su testirani. Čekaju se ostali rezultati - poručuje Marković. 

Otočni stožer sastaje se, kaže, gotovo svakodnevno, dezinficiraju se sve prostorije, vatrogasci i komunalni redari paze da ne dođe do grupiranja ljudi. 

- Čak smo i klupe oblijepili, igrališta su zatvorena. Ovih dana nikoga nije bilo vani - dodaje gradonačelnica. U Pučišćima je šest pozitivnih, dva u Gornjem Humcu, po jedan u Praznicama i Supetru, a čak sedam u Nerežišćima. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca