To je to što me zanima!

Braća Markić počela su štrajk glađu u blizini ministarstva

Sjedili smo pred vratima, ali nas je policija otjerala jer ne smijemo biti tamo zato što nismo prijavili prosvjed. Sada smo nedaleko ministarstva, kažu braća Markić
Vidi originalni članak

Ne znamo gdje nam je stoka. U petak popodne su nas odveli u pritvor, a stoku nekamo otpremili. Bili smo u policiji par sati i navečer su nas pustili. U ponoć smo brat i ja došli pred vrata Ministarstva poljoprivrede i tu smo odlučili započeti štrajk glađu. Sjedili smo pred vratima, ali nas je policija otamo otjerala jer navodno ne smijemo biti tamo zato što nismo prijavili prosvjed. Sada smo nedaleko ministarstva, sjedimo na suncu i trpimo. Nećemo otići dok nas ministar ne sasluša ili dok DORH koji ima naše papire i prijavu, nešto ne poduzme. Kad završi žetva, u štrajku glađu će nam se pridružiti i ostatak obitelji, kaže Zoran Markić iz Đurđanaca koji je u četvrtak dovezao svoje bikove pred Ministarstvo. 

Markići optužuju lokalne vlasti u Đakovu da su pri dodjeli zemljišta u zakup strašno zakinuti, a da Ministarstvo poljoprivrede ne čini ništa kako bi iskorijenilo korupciju. 

Ministar Tihomir  Jakovina rekao je da Markići imaju 622 hektara, od čega je 500 ha državnog zemljišta. Oni tvrde da imaju samo 211 ha državne zemlje u zakupu.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • liliana 08.07.2015.

    Tko poznaje te Markiće i o čemu se tu zapravo radi,neka mi neko objasni.Za sve su krivi poticaji,manje zemlje,manje poticaja.Ti poticaji su zlo.Nauči čovjeka lovit ribu a ne davati mu ribu.Ti poticaji su nas osiromašili,zbog njih se zadužujemo vani.

  • jorgovanjorgovan 05.07.2015.

    Koliko ce dugo strajkati gladu mozda 4 dana ,nece vise izdrzati a mozda i hoce

  • stipe1810 05.07.2015.

    zasto im se sad ne pridruzi klem i glogoski ? vruce a!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare