To je to što me zanima!

Braća otela šest mladića i oduzela im 530.000 kuna

Split: Mladići su od prijatelja dobili oko 100.000 kuna koje su uvećali na kladionicama. Trošili su ga po restoranima i 'upali u oko' braći Ordulj...
Vidi originalni članak

Braća Ozren (31) i Duje (20) Ordulj iz Srinjina osumnjičeni su da su od pet mladića  iz Splita, te od jednog iz Makarske pod prijetnjama smrću u četvrtak navečer oteli oko 530.000 kuna, u novcu, nakitu i mobitelima. Kako neslužbeno doznajemo, oko 100.000 kuna, mladići su posudili od svog prijatelja A.V. (17) kao početni ulog za igranje na sportskim kladionicama. Uskoro su novac upetorostručili kladeći se po Splitu i Makarskoj.
Braća Ordulj mlade kockare navodno nisu osobno poznavali od ranije, već su čuli od jednog svog mještanina da se razbacuju novcem te da ga troše po restoranima i kafićima.
Pronašli su Z.L. (17), I.R. (17), I.M. (18) te A.K. (17) i D.G. (19) u četvrtak oko 20 sati kako se goste u restoranu "Sky" u Kerumovom trgovačkom centru "Joker". Sjeli su s njima za stol te prijetnjama smrću i batinama odmah "izvukli" 35.000 kuna. Potom su ih odveli do Jokerove garaže i pretresli njihova dva vozila. U Audiju A6, koji je prije par dana kupio Z.L. (17), pronašli su još 22.000 eura, što im se učinilo premalo. Ozren je Z.L. dva puta udario šakom u glavu tražeći još. Potom su se s mladićima odvezli u splitsko predgrađe Sirobuja gdje su im još jednom temeljito pretražili vozila. Nakon još prijetnji, preplašeni Z.L. je braći Ordulj priznao kako je dobitke od klađenja dijelio i s Makaraninom S.A. (17) kojega su odmah krenuli pronaći. Oko 22 sata Ordulji  su s trojicom od pet mladića došli na autobusni kolodvor u Makarskoj gdje ih nakon telefonskog poziva s 3500 eura i 3000 kuna čekao maloljetni S.A.. Braći Ordulj je i to bilo premalo pa su ga pod prijetnjama natjerali da donese i ostatak novca od klađenja. Ordulji su od S.A. ukupno uzeli 270.000 kuna, s time što je oko 30.000 kuna bilo u eurima koje je Duje Ordulj zatajio od svog brata Ozrena sakrivši ih u čarapu. Braća su iste večeri iza 23 sata sa svojim zatočenicima vratili u Split, a mladog Makaranina iskrcali u Vepricama. Potom su mladiće razvezli kućama i ponovno im zaprijetili smrću ukoliko obavijeste policiju. No, sve je prijavio jedan od roditelja mladića koji je već ranije pratio sina primjetivši da je popustio u školi i da je pun novca. Braću Ordulj su u nedjelju uhitili, a policija u stanu gdje žive nije pronašla ni novac. Braći su odredili jednomjesečni pritvor na splitskim Bilicama uz prijave za razbojstva i prijetnje te protupravno lišavanje slobode.

OTAC USPIO VRATITI UKRADENI AUDI
Pohlepna braća su u svom pohodu oteli i Audi 6, te su ga u petak pokušali vratiti prijašnjem vlasniku u Kaštel Kambelovcu tražeći od njega novac kojim ga je platio mladi kladioničar Z.L.. No, tamo ih je presreo otac Z.L. i bez nasilja preuzeo vozilo.

POSUDIO PRIJATELJIMA NOVAC KOJI JE ŠTEDIO ZA AUTO
A.V. koji je prijateljima dao početni ulog ostao je bez novca, jer kod Ordulja novac nisu našli.
- Trebao je tim novcem koji je dobio od čitave obitelji za svoj 18. rođendan kupiti automobil. No, ispao je naivan i dao ga svojim prijateljima, mislivši da će dobiti nagradu od klađenja. Sad je totalno van sebe - kazao je  otac A.V..

Idi na 24sata

Komentari 22

  • hatrick 05.10.2017.

    To je isti? https://m.24sata.hr/news/braca-otela-sest-mladica-i-oduzela-im-530000-kuna-64113

  • user_28551 31.08.2008.

    cekajte sta vas boli kurac odakle nama toliki novci...,cigani jedni gledajte svoja posla...i nepisite svasta.!!!

  • user_28551 31.08.2008.

    cekajte sta vas boli kurac odakle nama toliki novci...,cigani jedni gledajte svoja posla...i nepisite svasta.!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare