To je to što me zanima!

Brački ribar ulovio morsku psinu tešku 60 kilograma

Atlantsku psinu dugačku 1,5 metara izvukli su kod otoka Biševo. Ta vrsta je potencijalno opasana za ljude, ali nije zabilježeno da je ikad napala kupača
Vidi originalni članak

Posada koćarice Mali Porat s otoka Brača uhvatila je u subotu  kasno poslijepodne oko 16 kilometara južno od Biševa atlantsku psinu veliku oko metar i pol i tešku oko 60 kilograma.
- Izvukli smo mrežu na palubu. U njoj su pretežno bili škampi. Među njima je bio i taj pas - objasnio je jedan od članova posade Dragan Vrbanec. Mislili su mladu atlantsku psinu, koja im se zaplela u mrežu, vratiti u more, no već je bila uginula. Ribar Dragan nakon povratka u Komižu strvinu je poslao u splitski Institut za oceanografiju.
- Nismo znali što ćemo s njom, pa smo je poslali njima da je prouče - kaže Dragan. Zakonom propisana kazna za ulov atlantske psine iznosi 30.000 kuna za fizičke i 200.000 kuna za pravne osobe. Vlasnik i posada Malog Porta znaju kolike su kazne, no rekli su kako nisu mogli znati da će se grabežljivac naći baš u njihovoj mreži. Kada su morskog psa već izvukli iz mora, nisu više ništa mogli napraviti za njega.
Prirodno stanište atlantske psine je sjeverni Atlantski ocean i odgovara joj temperatura mora ispod 18 Celzijevih stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mikiss 13.10.2009.

    Ma sto su mislili..vratiti u more??..MA NE VRACAJ ...

  • alesiaj 13.10.2009.

    A jesu blesavi...mogli su si napuniti hladnjak...i lijepo ga pojesti. Al razumijem...lijepo je doći i u novine...:))))

  • dulce_99 12.10.2009.

    ma to je riba i pol nije ona kriva što je došla kodnas zar ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare