To je to što me zanima!

Braću je u rudniku ubio plin, a otrovalo se i petero spasilaca

Tomislavgrad: Ivan (50) i Mijo (45) navodno su iz rudnika pokušali odnijeti tračnice. Ugušili su se ugljičnim monoksidom. Tijela su izvukli tek kasno poslijepodne
Vidi originalni članak

U rudniku u Studenim Vrilima između Posušja i Tomislavgrada u srijedu su poginula dvojica muškaraca. Riječ je o dvojici braće koji su se u rudniku boksita ugušili ugljičnim monoksidom. 

- Unutra su tijela moje braće Ivana i Mije. U utorak su njih dvojica otišli u rudnik, a pošto se nisu vratili kući, krenuo sam u potragu za njima. Jutros sam ih našao. Spustio se do njih, ali nisam mogao ništa. Zvao sam policiju. Odmah su došli, kao i Gorska služba spašavanja - jecajući nam je ispričao Petar Grgić, brat stradalih Ivana (50) i Mije (45). 

Tijela dvojice braće su bila na desetak metara dubine, ali zbog jakih plinova do njih nije lako doći. I članovi GSS-a iz Posušja imali su problema. Dvojica su ušla u rudnik bez adekvatne opreme pa su se i oni otrovali. Nisu uspjeli izvući tijela braće iz Tomislavgrada, a njihovi kolege izvukli su njih.

Petorica GSS-ovaca završila su u bolnici zbog trovanja, a dvojicu od njih su morali smjestiti na odjel intenzivne njege. U pomoć GSS-ovcima priskočili su i članovi civilne zaštite i vatrogasci. 

U popodnevnim satima tijela braće Grgić izvučena su iz rudnika 'Trobukva', uz pomoć ekipe za spašavanje iz rudnika Kreka, koja je stigla u Posušje.

- Nisu djelatnici rudnika Boksita, ušli su neovlašteno u rudnik, a uzrok smrti je ugljični monoksid koji je prouzročila pumpa za ispumpavanje vode na benzin koju su unesrećena braća uključila, a nije bilo mogućnosti da taj plin iziđe iz rudnika, potvrdio je Nuraga Duranovič, federalni rudarski inspektor.

Poginula braća navodno su iz rudnika pokušali otuđiti tračnice i prodati željezo što je naposljetku za njih završilo kobno. Ovaj rudnik boksita napušten je već 30 godina.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • nikola tesla 21.06.2012.

    jadni ispaceni narode.....................sto su napravili od naroda.................

  • sara122 21.06.2012.

    Strašno! I još kad se sjetim kuda sve ide lova... Da poludiš !

  • MartinSučić 20.06.2012.

    Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sirotinjo i Bogu si teška! Počivali u miru Božjem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare