To je to što me zanima!

Bradarić: 'Prvi val svinjske gripe u Splitu je pri kraju'

Ravnatelj Odjela za zarazne bolesti u Splitu kaže da epidemija pandemijske gripe u Splitu lagano opada. Istovremeno u Sisku je umrla šesta žrtva
Vidi originalni članak

Epidemija svinjske gripe u Splitu je u laganom opadanju, a nitko od sedamnaestero hospitaliziranih pacijenata nije životno ugrožen.
- Prvi val pandemijske gripe je pri kraju. Očekuje se opadanje broja oboljelih - rekao je prof. Nikola Bradarić, ravnatelj Odjela za zarazne bolesti KBC-a Split. Dodao je kako je u Hrvatskoj virus nešto blaži, jer je jako mali broj pacijenata koji su završili na intenzivnoj njezi.

UMRLA ŠESTA ŽRTVA
Sisačka bolnica je i službeno potvrdila da je Ivan K. (55) umro od svinjske gripe, piše Večernji list. On je preminuo od pneumokokne sepse, kao komplikacije izazvane virusom H1N1. Muškarac je šesta žrtva nove gripe u Hrvatskoj. On se u nedjelju javio u Dom zdravlja Kutina jer je imao iste simptome kao i njegova žena Marica. Ona je nekoliko dana prije primljena na zarazni odjel sisačke bolnice zbog visoke temperature i opće slabosti. I Ivana su vozilom Hitne odvezli u Sisak i smjestili na odjel gdje mu je ležala i supruga. Umro je u srijedu. Marica je i dalje na liječenju i njeno je stanje stabilno. Od svinjske gripe je do sada oboljelo 11.916 ljudi u Hrvatskoj, a oko 10.000 ih je preboljelo gripu.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lola56 19.11.2009.

    Nije mi jasno?!?!?! Zar epidepija/pandemija/ gripe nije u siječnju i veljači.????????????????? Ove godine se nešto opasno \"izokrenulo\".Možda je požurila gripa da prestigne svinjsku gripu. Joj kako nas svi lažu,strašno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare