To je to što me zanima!

Branitelj bez 'identiteta’ živi u autu na parkiralištu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zoran Sekić (39) je iz BiH došao u Zagreb podići kredit. Međutim, izgubio je dokumente, pa ne može ni do svog novca niti se može vratiti kući
Vidi originalni članak

Branitelj Zoran Sekić (39) iz Novog Travnika u BiH u veljači ove godine autobusom je stigao u Zagreb. Želio je podići kredit u banci kojim je želio osigurati bolji život svojoj obitelj. Budući da ima hrvatsko državljanstvo on tu, u HPB-u prima i braniteljsku mirovinu. Sekićeva agonija počela je gubitkom svih dokumenata i bankovne kartice. Ne može do svoje mirovine, ali ni natrag kući. Više puta je pokušao riješiti problem u policiji, ali bez uspjeha. Bez novca i “identiteta” Sekić je utočište našao u napuštenom automobilu, koji mu je dom već osam mjeseci. Od nadležnih ne traži novac nego želi da mu izdaju potvrdu kojom bi u banci potvrdio identitet, podigao novac za izradu novih dokumenata i vratio se kući, gdje ga čekaju žena Ružica i dva sina. Sadašnji život, priča kroz plač, gori mu je od zatočeništva u logoru, gdje je proveo šest mjeseci. Kaže da je ondje barem imao krov nad glavom.
- Nemam izbora osim da se bacim pod vlak, ali žao mi je da me djeca vide u kovčegu. Dođe mi i da nekog ubijem jer bih u Remetincu spavao na toplom i imao obrok - priča Sekić. Prehranjuje se u pučkoj kuhinji i kod časnih sestara, vodu kojom se umije i opere noge prije spavanja donese s obližnje tržnice. Njegova žena Ružica trenutačno s djecom živi kod svoje majke u Travniku i nada se da će se Zoran uskoro vratiti kući.

KOSOR PONUDILA POMOĆ SEKIĆU

Čim su doznali za problem Zorana Sekića, reagiralo je Ministarstvo branitelja. U ponedjeljak su mu zakazali sastanak, a sve kako bi mu pomogli u rješavanju njegova problema. No do ponedjeljka Sekić će i dalje spavati u autu

Idi na 24sata

Komentari 73

  • tužni šokac 13.11.2008.

    gospođo ministarko manje slikanja više rada odoše naše dionice hvala gđ.kosor

  • elenora 10.11.2008.

    zašto policija nije ovo,zašto nije ono uradila??Pa naša policija SPAVA!!!! Ona spava,za nas smrtnike nema je kad je trebamo....Luku su ubili,čitala sam frendovi njegovi lijepili plakate da bi se našao ubojica.Gdje je tu policija,a ne za ovog jadnika koji je došao iz Bosne?!Kad je ubijen Pukanić,Ivana Hodak policija u takvim slucajevima ne spava.Ne znam zašto optuživati ovog čovjeka,jer on ni Sanadera ni ministre...sigurno nije u stanju prevariti.. A ti druže Tito(mi ti se kunemo:),ja da meni smetaju te neke povlastice kao tebi i ja bi ih tražila u svom gradu.Zato traži nemoj da te to izjeda zbog nekih bosanaca...kucaj i ti otvorit će ti se,pitaj dat će ti se i sigurno ćeš biti sretniji!!

  • Zbaca3 09.11.2008.

    Ovo si država nismije dozvoliti,previše je takvih slućajeva,dok ne dođe u novine ništa se ne poduzima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare