To je to što me zanima!

Glogoški: Predsjednica nije pozvala na prekid prosvjeda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zamolili smo predsjednicu za njezin doprinos i da se uključi u rješavanje problema jer mi ne želimo podjele u društvu kao što nam neki žele imputirati, kaže Glogoški
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je ugostila predstavnike branitelja koji već 130 dana prosvjeduju u Savskoj . Pritom je izrazila želju i spremnost da svojim autoritetom, poštujući pravni poredak Republike Hrvatske, pridonese zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja.

Jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški pozvao je predsjednicu da bude nositeljica inicijative dijaloga između branitelja i državnih institucija .

Predsjednica je prihvatila prijedlog da bude dijelom inicijative koju bi činili Predsjednik Hrvatskog Sabora, Predsjednik Vlade RH, Predsjednica Ustavnog suda i predstavnici vjerskih zajednica kako bi se prosvjed u Savskoj ulici okončao u skladu sa zakonima RH uz puno uvažavanje vrijednosti Domovinskog rata i doprinos branitelja obrani Republike Hrvatske. Isto tako, predložila je i osnivanje zajedničkog radnog tijela Ureda predsjednice i braniteljskih udruga u cilju održavanja trajnog dijaloga.

Nakon završetka sastanka s predsjednicom novinarima se obratio Đuro Glogoški.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Upoznali smo predsjednicu s problemima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te odnosom institucija prema braniteljima i Domovinskom ratu. Ponovili smo sve argumente koje smo iznosili 130 dana prosvjeda i rekli joj što sve poduzimamo na rješavanju tih problema te da ne nailazimo na razumijevanje institucija. Zamolili smo je za njezin doprinos i da se uključi u rješavanje problema jer mi ne želimo podjele u društvu kao što nam neki žele imputirati - kazao je Glogoški te dodao da je predsjednica rekla da je zainteresirana uključiti se u rješavanje problem braniteljske populacije te da želi pomoći, piše Večernji list .

Pitali su ga kako komentira što je ministar Matić razočaran jer nije bio pozvan na sastanak, Glogoški je kazao:

- Ministar Matić imao je mogućnost razgovarati  tri godine, međutim odlučio se za druge suradnike te dogovorio izmjene i dopune zakona na štetu hrvatskih branitelja.

Odgovorio je i na pitanje novinara koje je zanimalo je li predsjednica Grabar Kitarović branitelje iz Savske 66 pozvala na prekid prosvjeda.

- Nije nas pozvala na prekid prosvjeda, već je rekla da će se uključiti u rješavanje naših problema, a mi smo spremni ostati u Savskoj koliko god bude potrebno.

Glogoški je najavio veliki skup zajedništva u travnju koji bi trebao okupiti obespravljene građane na nekoliko zagrebačkih trgova.

Glogoški u Saboru

Glogoški je nakon sastanka s predsjednicom došao u Sabor . Ondje se sastao s predstavnicima klubova zastupnika HDZ-a i HDSSB-a.

Riječ je o saborskim strankama koje podržavaju zahtjev branitelja da Zakon o braniteljima postane ustavni zakon. Na sastanku su usuglasili prijedloge, a za petak je Glogoški najavio ponovni dolazak u Sabor . Skupljat će potpise zastupnika koji podržavaju njihov zahtjev da Vlada pripremi prijedlog ustavnog zakona.

- Mogućnost potpisivanja imat će svi zastupnici - rekao je Glogoški.

Idi na 24sata

Komentari 530

  • ŽeljkoTkalec 28.02.2015.

    Gospodine Glogoški.Bio sam na ratištu ,nisam ranjen al koliko vidim to mi je minus.Na ratište sam otišao sa 18 godina .Nakon rata ajmo doma ,Posla ni u panju ,kada se prijavim za neki posao kažu mi dali imam radnog iskustva,i da nisam stariji od 30 godina ,normalno da ne jer sam bio na ratištu.Zato mi je sada žao što nisam ranjen ,jer bi moje dvije kčeri sada bile financiski zbrinute .a ja nebi sada sakupljao boce po kontejnerima .

  • StjepanValjak 27.02.2015.

    Imamo Čićolinu,uživajte narode,što ste tražili to ste dobili i daleko više nego što ste očekivali.

  • jure23 27.02.2015.

    riječi predsjednice SDP fruma mladih Franke Oreb "do kad ćete puštat ove pijavice, prevrtljivce, alkoholizirane kršitelje zakona koji kampiraju u savskoj da ismijavaju ovaj cirkus od zemlje?" .........ovako nešto majka jednom rađa a čitav život žali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare