Obavijesti

News

Komentari 530

Glogoški: Predsjednica nije pozvala na prekid prosvjeda

Glogoški: Predsjednica nije pozvala na prekid prosvjeda
13

Zamolili smo predsjednicu za njezin doprinos i da se uključi u rješavanje problema jer mi ne želimo podjele u društvu kao što nam neki žele imputirati, kaže Glogoški

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je ugostila predstavnike branitelja koji već 130 dana prosvjeduju u Savskoj . Pritom je izrazila želju i spremnost da svojim autoritetom, poštujući pravni poredak Republike Hrvatske, pridonese zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja.

Jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški pozvao je predsjednicu da bude nositeljica inicijative dijaloga između branitelja i državnih institucija .

Predsjednica je prihvatila prijedlog da bude dijelom inicijative koju bi činili Predsjednik Hrvatskog Sabora, Predsjednik Vlade RH, Predsjednica Ustavnog suda i predstavnici vjerskih zajednica kako bi se prosvjed u Savskoj ulici okončao u skladu sa zakonima RH uz puno uvažavanje vrijednosti Domovinskog rata i doprinos branitelja obrani Republike Hrvatske. Isto tako, predložila je i osnivanje zajedničkog radnog tijela Ureda predsjednice i braniteljskih udruga u cilju održavanja trajnog dijaloga.

Nakon završetka sastanka s predsjednicom novinarima se obratio Đuro Glogoški.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 00:54

- Upoznali smo predsjednicu s problemima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te odnosom institucija prema braniteljima i Domovinskom ratu. Ponovili smo sve argumente koje smo iznosili 130 dana prosvjeda i rekli joj što sve poduzimamo na rješavanju tih problema te da ne nailazimo na razumijevanje institucija. Zamolili smo je za njezin doprinos i da se uključi u rješavanje problema jer mi ne želimo podjele u društvu kao što nam neki žele imputirati - kazao je Glogoški te dodao da je predsjednica rekla da je zainteresirana uključiti se u rješavanje problem braniteljske populacije te da želi pomoći, piše Večernji list .

Pitali su ga kako komentira što je ministar Matić razočaran jer nije bio pozvan na sastanak, Glogoški je kazao:

- Ministar Matić imao je mogućnost razgovarati  tri godine, međutim odlučio se za druge suradnike te dogovorio izmjene i dopune zakona na štetu hrvatskih branitelja.

Odgovorio je i na pitanje novinara koje je zanimalo je li predsjednica Grabar Kitarović branitelje iz Savske 66 pozvala na prekid prosvjeda.

- Nije nas pozvala na prekid prosvjeda, već je rekla da će se uključiti u rješavanje naših problema, a mi smo spremni ostati u Savskoj koliko god bude potrebno.

Glogoški je najavio veliki skup zajedništva u travnju koji bi trebao okupiti obespravljene građane na nekoliko zagrebačkih trgova.

Glogoški u Saboru

Glogoški je nakon sastanka s predsjednicom došao u Sabor . Ondje se sastao s predstavnicima klubova zastupnika HDZ-a i HDSSB-a.

Riječ je o saborskim strankama koje podržavaju zahtjev branitelja da Zakon o braniteljima postane ustavni zakon. Na sastanku su usuglasili prijedloge, a za petak je Glogoški najavio ponovni dolazak u Sabor . Skupljat će potpise zastupnika koji podržavaju njihov zahtjev da Vlada pripremi prijedlog ustavnog zakona.

- Mogućnost potpisivanja imat će svi zastupnici - rekao je Glogoški.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 530
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.