To je to što me zanima!

Branson organizira koncert za Venezuelu i prikuplja milijune

Naš je cilj prikupiti 100 milijuna dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno doći do milijuna koji je najviše trebaju, rekao je Richard Branson
Vidi originalni članak

Britanski milijarder Richard Branson planira dobrotvorni koncert u Kolumbiji kako bi da podigao globalnu svijest o krizi u Venezueli i prikupio sredstva za humanitarnu pomoć.

Samoproglašeni privremeni predsjednik Venezuele Juan Guaidó i politički disident Leopoldo Lopez zatražili su od Bransona da organizira takav koncert, rekao je Branson u videu objavljenom u četvrtak.

'POSTOJE RAZNE OPCIJE' Trump potvrdio: Razmatram sve opcije u vezi Venezuele

Koncert bi se trebao održati 22. veljače u pograničnom gradu Cucuta u kojem se nakuplja humanitarna pomoć za Venezuelu s kolumbijske strane granice a kojoj predsjednik Nicolas Maduro brani prelazak granice.

Ranije ovoga tjedna Guaidó je kazao da je 23. veljače dan kada će odobriti ulazak pomoći u zemlju.

"Naš je cilj prikupiti 100 milijuna dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno doći do milijuna koji je najviše trebaju", rekao je Branson u videu.

NAJAVILI MJERE Lavrov upozorava SAD da ne "primjenjuje silu" u Venezueli

"Uz fantastičan odabir međunarodnih i regionalnih umjetnika koncert će biti prenošen širom svijeta", dodao je vlasnik Virgina.

Venezuela je u ekonomskoj i političkoj krizi koja je rezultirala galopirajućom inflacijom i raširenim nestašicama hrane i lijekova.

Više od 2,3 milijuna ljudi napustilo je zemlju od 2014. Samo u susjednoj Kolumbiji je gotovo milijun Venezuelaca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Akull 15.02.2019.

    Venezuela je prva zemlja na svijetu s najvećom količinom naftnih rezervi, osma s najvećom količinom plina, vrijednost njenih zlatnih rezervi premašuje bruto domaći proizvod Čilea ili Danske, vrijednost njezinih rezervi željeza premašuje BDP Meksika ili Španjolske, vrijednost rezervi dijamanata premašuje BDP Paragvaja ili Bolivije. Štoviše, nedavno se pokazalo da na venecuelanskom području postoje velike količine metalne rude koltana.

  • Puky_gbr 15.02.2019.

    Treba "skupiti" namjenski organizirane snage - "task force", temeljito neutralizirati madura i njegov zločinački komunistički režim a to će dati priliku tom napaćenom narodu da se oporavi od komunističkog zla. Mi se još oporavljamo od zločinačke diktature zlotvora broza jer nismo temeljito neutralizirali sve pojavne oblike zločinačke jugo komunističke diktature.

  • ĐorđePatković 15.02.2019.

    kome će kriminalac i prevarant pomoći osim sebi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare