To je to što me zanima!

Brat i sestra sami u kući zbog korone, za njih brinu dobri ljudi

Dvoje djece školske dobi, brat i sestra, ostali su u Italiji potpuno sami u izolaciji nakon što im je 80-godišnja baka preminula od korona virusa, a majka završila u bolnici - također zaražena virusom
Vidi originalni članak

Potpuno sami u kući, izolirani zbog straha da bi i oni mogli biti zaraženi korona virusom, brat i sestra školske dobi u talijanskom gradu - na pola puta između Firenze i Arezza - s okolinom komuniciraju samo preko balkona. Na taj način hranu im dostavljaju volonteri i dobri ljudi iz gradića od 24.000 stanovnika. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U dvorištu njihove zgrade je kamp kućica i u njoj je 24 sata na dan netko od medicinskog osoblja dežuran da može odmah reagirati ukoliko se kod brata i sestrice pojave simptomi bolesti. Zasad ih nemaju. 

Njihova 80-godišnja baka preminula je od posljedica zaraze virusom Covid-19, javlja La Nazione, a majka je zdravstveni radnik i prije nekoliko dana i ona je morala biti hospitalizirana jer se zarazila. Otac nije u Italiji i ne može pomoći pa su cjelodnevnu brigu o djeci preuzeli župljani, rođaci i medicinski stručnjaci. 

 

Kako je objavio lokalni list La Nazione, a prenijela Ansa, djeca nekoliko puta na dan stupaju u kontakt s majkom putem video-poziva. Skrbnik djece do majč OZDRAVILO 10.950 ZARAŽENIH Italija: 5959 novooboljelih, 969 preminulo, bolesnih 86.498 ina povratka postala je Silvia Chiassai Martini, gradonačelnica Montevarchija.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • splitsko.dite.mora 28.03.2020.

    Molim vas nemojte objavljivati ovakve clanke, vi niste ni svjesni kolko spustate moral, a dizete depresiju i strah kod naroda. Zasto nema skoro niti jedne price o oporavljenim ljudima, bila je ona o nogometasu dybali i tu ste izmislili da nije mogao disati i kretati se, a covjek je rekao da nije mogao trenirati jer se brzo umarao.Isto bi mu bilo da je obolio od bilo koje bolesti koja pogađa disni sustav.Sram vas moze biti!

  • zagorska puntarica opet 28.03.2020.

    Jadna djeca.

  • Offca 🐑 28.03.2020.

    Tako i treba biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare