To je to što me zanima!

Brat im ima leukemiju, krenuli gumenim čamcem u Europu

Prema talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova od siječnja se 5457 migranata iskrcalo u Italiji, što je 65 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani
Vidi originalni članak

Četrnaestgodišnjak obolio od leukemije i dvojica njegove starije braće koji su isplovili gumenim čamcem put Europe spašeni su u subotu u moru u vodama Libije, objavila je organizacija ProActiva Open Arms. 

"Trojica braće s mnogo ljubavi i 200 litara goriva isplovila su kako bi dala šansu najmlađemu, 14-godišnjaku koji boluje od leukemije, da se liječi u europskoj bolnici", napisala je na Twitteru humanitarna španjolska organizacija koja je spasila braću 60 kilometara od libijske obale.

Državljani Libije, braća su plovila sedam sati u malenom gumenom čamcu, rekla je glasnogovornica organizacije ProActiva. 

Mohamed (31), Ahmed (23) i Alah (14), "isplovili su u petak uvečer iz Garbullija, 50 kilometara istočno od Tripolija i čini se da im se motor pokvario", a dječak je u ruci držao lijekove koje uzima intravenozno, rekla je.

ProActiva očekuje da im talijanske obalne straže naznače u koju bi talijansku luku mogli biti prevezeni kako bi dječak bio zaprimljen u bolnicu.

Prema talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova od siječnja se 5457 migranata iskrcalo u Italiji, što je 65 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Taj je pad djelomice posljedica sporazuma koje je Italija potpisala s Libijom, iako kritičari te sporazume nazivaju spornima zbog kaotičnog stanja u kojem žive migranti u Libiji. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • škver 11.03.2018.

    Koja lipa vijest !!! Potpuno ozdravljenje dječaku !!

  • PRCO 11.03.2018.

    Isao po lijek !?

  • ichbin2 11.03.2018.

    znači ja budem plačao sad lječenje za ljude koji nisu tu nikad prije živjeli, nikad nisu ubacili ni cent u evropski zdravstveni sustav, i onda nevalja onaj danac kaj veli da treba mitraljeze metnut na evropsku obalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare