To je to što me zanima!

Brazilac (36) s harpunom u glavi: Mislio sam da je kraj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Da se harpun samo malo pomakao, oštetio bi mu očne živce i žile koje mozak opskrbljuju krvlju, a to bi bilo kobno, kaže ravnatelj bolnice Manoel Filho
Vidi originalni članak

Brazilac Emersona de Oliveira Abreua (36) zna bolje od svih što znači ponovno se roditi. Njemu se u glavu u subotu zabio harpun dug 15 centimetara. Emerson je ronio uz obale Ria de Janeira i kao mnogo puta do tada krenuo u podvodni ribolov s prijateljem. Naciljao je i ispalio harpun, no strijela se obila o stijenu i ušla mu u mozak kod lijevog oka.
- Osjetio sam bol, a nakon izrona, bio sam siguran da ću umrijeti - kazao je Emerson, samo tri dana nakon petosatne operacije uklanjanja harpuna iz glave. U bolnicu ga je odvezao prijatelj i to potpuno svjesnog. Prema riječima liječnika smrt je izbjegao doslovno za milimetar.
- Da se harpun samo malo pomakao, oštetio bi mu očne živce i žile koje mozak opskrbljuju krvlju. Blizu se nalazi i karotidna arterija, a to bi bilo kobno - objašnjava ravnatelj bolnice Manoel Moreira Filho. Emerson će u bolnici ostati još koji dan na promatranju. Njegova obitelj tvrdi da je riječ o pravom čudu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • real 01.04.2009.

    nije jasno 15cm, valda mu je uslo 15cm u glavu a harpun je 60 - 80cm... imao je nevjerojatnu srecu, a da je koristio osti umjesto harpuna onda bi prosao jos gore...

  • voreti3 01.04.2009.

    sreća u nesreći

  • marenda 01.04.2009.

    nadam se da će sada prestat ubijati ribe sa tim

Komentiraj...
Vidi sve komentare