To je to što me zanima!

Brazilska utvrda za Franju: Čuvat će ga 30.000 vojnika

U Rio de Janeiru se očekuje dolazak više od milijun i pol ljudi. Papa Franjo je poznat kako zagovara skromnost, ali će u Brazilu ipak imati poseban status
Vidi originalni članak

Zbog dolaska pape Franje na obilježavanje Svjetskih dana mladih od 22. do 28. srpnja bit će mobiliziran rekordan broj policajaca i vojnika. Njih 30.000 će nadgledati događaj. Zamjenik tajnika službe državne sigurnosti Rio de Janeira Roberto Alzir Dias Chaves izjavio je kako će ovo biti najveća sigurnosna operacija u povijesti grada, koji će doslovno biti pretvoren u utvrdu.

Sve su to, osim broja ljudi, prouzrokovali i nedavni prosvjedi u toj latinoameričkoj zemlji na Kupu konfederacija, a uoči Svjetskog nogometnog prvenstva i Olimpijskih igara.

Papa Franjo je poznat kako zagovara skromnost i odricanje, ali će u najvećoj katoličkoj zemlji ipak imati poseban status. Odsjest će u rezidenciji Sumaré u kojoj je bio i papa Ivan Pavao II. Osim državničkih susreta s predsjednicom Brazila i članovima vlade, čeka ga posjet siromašnima, bolnici, služenje misa za narod te posebne za mlade. S mladeži svih kontinenata će imati i zajedničku večeru. Još se ne znaju ukupni troškovi samog susreta, ali Brazil sigurno sa sadašnjim i budućim događanjima nakratko postaje centar svijeta.

Više o samom papi Franji, njegovu pontifikatu, molitvi nakon zaređenja, ali i druge misli o vjeri, ljubavi, skromnosti svakog kršćanina i zajedništvu možete pročitati u našem subotnjem besplatnom prilogu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Fozit 17.07.2013.

    Lijepo je vidjeti većinu objektivni postova

  • WOMANIZER 16.07.2013.

    ništa čudno, isto bi bilo da ide i u meksiko! ta država je puna kriminala i problema!

  • Fozit 16.07.2013.

    Fantastična osoba i Papa

Komentiraj...
Vidi sve komentare