To je to što me zanima!

Brazilski diplomat bolivijskom senatoru pomogao u bijegu

Brazilski diplomat E. Saboia prevezao je u diplomatskom autu bolivijskog senatora u Brazil. Iako je radio na svoju ruku, ministar Antonio Patriota podnio je ostavku
Vidi originalni članak

Brazilski ministar vanjskih poslova Antonio Patriota podnio je ostavku u ponedjeljak navečer zbog diplomatskog incidenta s Bolivijom, piše CNN. Ured predsjednice Dilme Rousseff poslao je izjavu. Kratko su rekli kako će ga zamijeniti veleposlanik u Ujedinjenim narodima Luiz Alberto Figueiredo. 

Ostavku je podnio dan nakon što je brazilski diplomat Eduardo Saboia tijekom vikenda pomogao opozicijskom bolivijskom senatoru Rogeru Pintu da pobjegne u Brazil. U diplomatskom autu preveo ga je preko granice. Vožnja je trajala 20 sati. Saboia je u TV intervjuu rekao kako je radio na svoju ruku.

Pinto je tražio politički azil prije godinu dana i od tada je živio u brazilskom veleposlanstvu u La Pazu. Bio je na meti bolivijskih dužnosnika jer je optužio članove vlade Eva Moralesa da su korumpirani i da se bave krijumčarenjem droge. 

Patriotu će sada postaviti za šefa brazilske misije u UN-u.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DanijelSrpak 27.08.2013.

    kod nas se svašta prevozilo u službenim autima od novaca, dijamanata prijateljica noći,, itd i niko nije dao ostavku,,,,,

  • Sir Crocodile 27.08.2013.

    i kao to je sad neka zanimljiva vijest šta je on njeg prevezao u autu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare