To je to što me zanima!

Breivika će psihijatri mjesec dana cijelo vrijeme promatrati

Dva norveška psihijatra su procijenila kako bi Breivika trebalo staviti pod cjelodnevni nadzor. To će napraviti kako bi mogli prikazati najbolju sliku kako se on ponaša
Vidi originalni članak

Sud u Norveškoj je naredio da Andersa Breivika podvrgnu psihijatrijskoj procjeni od mjesec dana. Breivik je u srpnju prošle godine organizirao napad u Oslu u kojem je poginulo 77 ljudi.

CNN javlja kako su dva norveška psihijatra procijenila kako bi Breivika trebalo staviti pod cjelodnevni nadzor. To će napraviti kako bi mogli prikazati najbolju sliku kako se on ponaša. Izolirat će ga od ostalih pacijenata, a prisilit će ga i na suradnju s liječnicima.

Norveški sud je još u prosincu donio odluku o ponovnoj psihijatrijskoj procjeni. Prvom procjenom su utvrdili da je Breivik neuračunljiv, a pitanje njegovog psihičkog zdravlja je jako važno za suđenje. Neće moći dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu ukoliko se utvrdi da je psihički nestabilan.

Anders Breivik je na sudu nakon uhićenja izjavio kako je napad organizirao zbog samoobrane. Kazao je kako je namjeravao spasiti Norvešku od "multikulturalne sile".

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zdrawe 11.02.2012.

    pa po mojem skromnom misljenju njega se moze promatrat samo.. preko nisana..sva druga promatranja su gubitak vremena i novaca..

  • dhabula6 11.02.2012.

    odurnijeg i ruznijeg stvora dugo se nije dalo vidjeti,osuditi ga treba na život u getu ,plakao bi ko mala curica

  • la-la 11.02.2012.

    sad je na psihijatriji i za 10.god. ce biti vani....eto vam njihovog zakona.....proucio je on zakone svoje i nasao rupe.....ubio....i to je to......pojeo vuk magare...ubica ce da bude opet vani.....cijela evropa bi trebala uvest malo muslimanskih zakona.....pa bi narod bio malo mirniji nebi bilo toliko krada...ubistava....i svaceg neceg....

Komentiraj...
Vidi sve komentare