To je to što me zanima!

'Brinu nas ruski brodovi koji bi mogli podržati akcije u Siriji'

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je u četvrtak rekao da ga zabrinjava napredovanje ruske flote s jedinim ruskim djelatnim nosačem aviona u Sredozemlju
Vidi originalni članak

Jens Stoltenberg rekao je da ga zabrinjava napredovanje ruske flote koja bi mogla sudjelovati u zračnim operacijama u Siriji.

"Rusija ima pravo djelovati u međunarodnim vodama", rekao je Stoltenberg, ali ono što "nas zabrinjava je da bi ti ruski brodovi mogli podržati operacije u Siriji", rekao je šef NATO-a.

On je precizirao da NATO-ovi brodovi nadziru tu skupinu koja se približava cilju.

Ruska flota je najavila u subotu da njezin nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov, s bazom u Severomorsku u Barentsovom moru, plovi prema Siriji s nekoliko zrakoplova i borbenih helikoptera u pojačanje vojne nazočnosti Rusije u tom području. Admiral Kuznjecov i još sedam brodova su fotografirani u ponedjeljak u međunarodnim vodama kod Norveške, navela je norveška vojska.

Zatim je jedna druga članica NATOa-a preuzela nadzor kretanja tih brodova. U četvrtak je britanska fregata primijetila tu impozantnu flotu od osam brodova u Sjevernom moru. To se zbiva nekoliko tjedana nakon što je ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao da će ruski nosač zrakoplova biti upućen u istočno Sredozemlje kao pojačanje ruskim brodovima u tom području.

Rusija podržava sirijski režim u zračnoj ofenzivi pokrenutoj krajem rujna na pobunjeničke četvrti u istočnom dijelu Alepa.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Usora1 22.10.2016.

    i mene brine masinerija nato-clanica, gdje god se usidre ili slete nastaje kaos i propast. a rh vojska sluzi kao vatrogasac i pozadinsko osiguranje ocite agresije pod izlikom demokratizacije tkz. svj. serifa zavanih usa-uk te ponekad francuzi i kanadjani.

  • ljubica ljubičica_1 21.10.2016.

    NATO je zlo i to veliko.Da je bija referendum o ulazku Hrvatske u NATO .Narod nikad nebi pristo na to zlo.

  • Nisan te tila 21.10.2016.

    A vi jedva čekate da se i vi malo ubacite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare