To je to što me zanima!

Britanci će 1. srpnja ukinuti radna ograničenja za Hrvate

Ova odluka znači da će hrvatski državljani od tog datuma u Britaniji biti izjednačeni u pravima pristupa tržištu rada sa svim ostalim građanima Europske unije
Vidi originalni članak

Velika Britanija će 1. srpnja 2018. ukinuti ograničenja za hrvatske državljane na svom tržištu rada, priopćeno je u ponedjeljak iz vlade. 

Britanska premijerka Theresa May u ponedjeljak je pismom obavijestila premijera Andreja Plenkovića o ukidanju tog ograničenja koje je na snazi temeljem ugovora o hrvatskom pristupanju Europskoj uniji, stoji u priopćenju. 

Ova odluka znači da će hrvatski državljani od tog datuma u Britaniji biti izjednačeni u pravima pristupa tržištu rada sa svim ostalim građanima Europske unije.

Hrvatska će recipročno ukinuti ograničenja za Britance, a ostale su još samo tri članice EU-a koje još drže ograničenja za hrvatske državljane, a to su Austrija, Nizozemska i Slovenija. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • cimerrr 20.03.2018.

    Sad bi trebalo podjeliti 500 000 otkaza uhljebima u javnom sektoru,pa nek idu raditi u Britaniju,tamo je svakako bolje nego u crnoj Njemačkoj.

  • matura 20.03.2018.

    Krenulo nam je...

  • aonio2 20.03.2018.

    Šta naši čekaju?? Treba pod hitno ukinuti sva ograničenja austrijancima, njemcima, englezima itd. itd. neka onda i oni dolaze radit kod nas, prednost dati zidarima tesarima vozačima konobarima

Komentiraj...
Vidi sve komentare