To je to što me zanima!

Britanci na krovu ambasade postavili uređaj za praćenje?

Prema pisanju Independenta, na krovu zgrade britanskog veleposlanstva u Berlinu zakamuflirani su uređaji za prisluškivanje kojima prate razgovore Angele Merkel
Vidi originalni članak

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor britanskog veleposlanika u toj zemlji nakon što je The Independent objavio kako britansko veleposlanstvo u Berlinu iz svoje zgrade prisluškuje tamošnje političare, piše BBC

Independent svoje tvrdnje temelji na dokumentima koje je dobio od bivšeg operativca NSA Edwarda Snowdena. Prema njima, na krovu zgrade veleposlanstva zakamuflirani su najsuvremeniji uređaji za prisluškivanje kojima prate razgovore kancelarke Merkel i zastupnika u Bundestagu. Glasnogovornik britanskog premijera Camerona kazao je kako on s kancelarkom nije razgovarao o tim navodima te da su odnosi dviju zemalja ''izvrsni''. 

Fotografije zgrade veleposlanstva snimljene iz zraka pokazuju kako su na krovu bijele instalacije koje se tamo nalaze od otvorenja veleposlanstva 2000. godine. 

- Na zahtjev ministra Guida Westerwellea, britanski veleposlanik je došao u naše ministarstvo. Tražili smo od njega objašnjenje članaka u britanskim medijima i pojasnili kako prisluškivanje iz diplomatskih misija predstavlja kršenje međunarodnih zakona - priopćilo je njemačko ministarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Yassa 06.11.2013.

    treba to platiti a to će platiti sirotinja

  • dadili 06.11.2013.

    ajde sjašite s tom temom dana svako svakog prisluškuje i prati i nije pitanje hoćemo li već možemo li...

  • emma123 05.11.2013.

    i još se prave Englezi :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare