To je to što me zanima!

Novi simptomi korone kod djece - povraćanje i proljev?

Ovaj najnoviji zaključak donesen je na temelju pokusa u kojemu je sudjelovalo 1000 djece. Od tih tisuću, 68 ih je imalo antitijela na virus, a polovica od toga je imala neke simptome
Vidi originalni članak

Britanski znanstvenici otkrili su nove simptome prilikom zaraze korona virusom kod djece, javlja BBC.

Uz dosadašnje simptome, kojih ima podosta, novi simptomi su sada i povraćanje, proljev i grčevi u trbuhu. To je zaključak znanstvenika s Queen's Universityja u Belfastu.

Dosad su kao službeno priznati simptomi u Velikoj Britaniji vrućica, kašalj i gubitak mirisa ili okusa te bi se svatko s tim simptomima u toj zemlji trebao testirati na virus. Ovaj najnoviji zaključak donesen je na temelju pokusa u kojemu je sudjelovalo 1000 djece. Od tih tisuću, 68 ih je imalo antitijela na virus, a polovica od toga je imala neke simptome.

Groznicu je imalo 21 od 68 djece, a kašalj je također bio čest, no prijavila su ga i djeca koja su bila negativna na antitijela.

NOVA HIPOTEZA Otkriveno kako ubija korona: Oluja bradikinina mogući je 'krivac' teških simptoma korone

Gastrointestinalne simptome poput proljeva, povraćanja i grčeva u trbuhu prijavilo je 13 od 68 djece, što bi trebala biti premala brojka za donošenje zaključka, no jedan od glavnih znanstvenika u istraživanju Tom Waterfield prilično je zadovoljan rezultatima jer se, uvjereni su Britanci, s ovim novim saznanjem može identificirati čak 97 posto simptomatskih slučajeva.

- Znamo da, srećom, većina djece koja zaraze virusom neće biti jako bolesna, ali još uvijek ne znamo koliko ga djeca mogu širiti - rekao je Waterfield.

Gubitak mirisa ili okusa bio je još rjeđi simptom, prijavilo ga je svega šestero djece s antitijelima. Niti jedno od djece u studiji nije bilo ozbiljno bolesno niti je trebalo biti primljeno u bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 04.09.2020.

    Jučer sam imao srać.u,al nisam dijete,moram li u izolaciju ha gospodo iz stožera?

  • 04.09.2020.

    Kod djece je proljev i povraćanje inače česta pojava od pamtivjeka i prestanite laprdati molit ću .

  • OšKavu 04.09.2020.

    Ima još jedan simptom. Onako kad te počne bolit dole među nogama. Skužit će ekipa kaj mislim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare