To je to što me zanima!

Britanci znaju gdje je nestali avion: Tamo se još nije tražilo

Iako je australski brod krenuo na lokaciju koju je odredio Inmarsat, omeo ih je 'ping'. Morali su istražiti dolazi li iz crne kutije i nikada zapravo nisu stigli na pravo mjesto
Vidi originalni članak

Britanska tvrtka Inmarsat, koja upravlja satelitima, otkrila je za BBC kako potraga za nestalim malezijskim avionom još nije otišla na područje za koje stručnjaci vjeruju da je mjesto nesreće. Podaci njihovog satelita najbolji su trag do sada. 

Inače, potraga je prekinuta dok brodovi ne skeniraju podmorje Indijskog oceana. Kada se nastavi potraga, područje koje je odredio Inmarsat bit će ključna točka. Međutim, postoji još nekoliko grupa koje su odredile ključno područje, koje će također biti pretražene u sljedećoj fazi. Očekuje se kako će australske vlasti uskoro objaviti koje su to lokacije.

Inmarsatov satelit je uspostavio kratku vezu a avionom. Međutim, brod Ocean Shield koji je krenuo prema toj lokaciji nikada tamo nije stigao jer je putem ulovio 'ping' za koji su bili uvjereni da dolazi iz crne kutije. Tada su se koncentrirali na to područje. 

Naredna dva mjeseca pretraživalo se 850 kilometara kvadratnih podmorja zapadno od Pertha.

- To nije bila nerealna lokacija nestalog zrakoplova, ali ona na kojoj postoji najveća mogućnost je na sjeveroistoku - rekao je Chris Ashton iz Inmarsata.

Boeing 777 nestao je na letu iz Kuala Lumpura za Peking 8. ožujka s 239 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Mustafa Aga 17.06.2014.

    I ja znam gde je...Ali rekli mi Britanci da cutim...

  • ojdimidojdimi 17.06.2014.

    znam i ja da je tamo gdje se nije još tražio......................................

  • GabrielTwyt 17.06.2014.

    koji jbni ping, tko ga je poslao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare