To je to što me zanima!

Britanka rodila blizanke ali jednu tri dana poslije druge

Chloe i Sophie Kerr rodile su se 14 tjedana prerano. Liječnici su ih stavili u plastične vrećice kako bi ih grijale.Došle su kući na Novu godinu
Vidi originalni članak

Chloe i Sophie Kerr iz Devona u Velikoj Britaniji rodile su se 14 tjedana prerano izuzetno osjetljive te su ih liječnici odmah stavili u plastične vrećice kako bi im očuvale toplinu i zaštitile kožu. Liječnici se nisu nadali najboljemu jer je Chloe rođena sa samo 765 grama, a Sophie sa 850. Djevojčice su na svijet trebale stići za Novu godinu, ali je mama Tracy (30) zbog infekcije dobila preuranjene trudove u rujnu. Chloe je na svijet došla na noge, a nakon nje, trudovi su prestali. Sophie se rodila tri dana kasnije.
- Soba je bila puna ljudi, ali je vladala tišina. Čuo se samo Chloein plač, poput mjaukanja. Liječnici su nas pripremali na najgore. Paničila sam zbog Sophie - priča majka. Obje djevojčice su imale gotovo prozirnu kožu, te su više izgledale kao lutke nego kao živa bića. Majka ih nije smijela uzeti u naručje, odmah su smještene u plastične vrećice na intenzivnoj njezi. Obje su nekoliko puta bile na transfuziji, a do samog odlaska kući, na Novu godinu, bile su spojene na respiratore. Tracy i suprug Neil (29) već imaju tri sina Brandona (12), Masona (7) i Kanea (2) te su se iznimno radovali djevojčicama. Zovu ih malim čudima.
- Naše su kćeri prvih mjeseci bile u strašnim bolovima od igala, vađenja krvi, svih cjevčica koje su virile iz njih. Tek se sada navikavaju na maženje - rekao je Neil.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • macki 03.01.2009.

    brener i kujtim...Ajmo malo uzmite kojiu enciklopediju pa se malcice educirajte. A je cu reci Hvala Bogu da su djecica prezivjela.Kazes da ce se zene raspekmeziti kako su preslatke!? Jesu ,sada,a li ona slika na kojoj im je koža skroz prozirna mi je sve ,samo ne slatka.Ono je strasno,i pitala bih vas dvojicu kako bi vi reagirali da se to sutra vama dogodi ili ste toliko sebicni da vjerujete necijoj nesreci tek kada se vama dogodi.Ocito su vama cudesa necije silikonske sise ili sirenje nogu neke poznate pjevacice.

  • zekica 02.01.2009.

    brener i kujtim - dva prava muška čuda koja su pročitala ovu vijest na koju ću naravno reći preslatke su bebe i bogu hvala da su dobro! a i vama ću reći da jako hrabro od vas da ste priznali da ste muškići koje ovakve vijesti zanimaju :) baš ste mi slatki oboje :)

  • brener 02.01.2009.

    pa svaka beba je preslatka, ako ćemo tako gledati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare