To je to što me zanima!

U američkim napadima teško ranjen jedan od vođa ISIL-a?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Britanske snage, pak, započele su akciju pronalaska i smaknuća 'Jihadi Johna', terorista koji se pridružio ISIL-u i koji je dosad smaknuo dva britanska državljana
Vidi originalni članak

Snage SAS-a tj. britanskih specijalnih zračnih jedinica, nedavno su se okupile u jednoj od tajnih baza koje egzistiraju na području Bliskog istoka. Njihov je cilj eliminacija 'Jihadi Johna', terorista koji se pridružio ISIL-u i koji je dosad javno smaknuo dva britanska državljana - Alana Henninga i Davida Hainesa

Njegov je identitet otkrio FBI još krajem rujna, no zasad ga kriju od javnosti. Specijalne jedinice su, prema pisanju Daily Maila, na Bliski istok otputovale komercijalnim letovima, kao turisti i to u manjim grupama od troje i četvero ljudi. Na taj se način želi sačuvati apsolutna tajnost misije koja je najveća takva još od rušenja 'Blizanaca' u New Yorku 2001. godine. 

Drugi cilj misije je, dakako, spašavanje preostalih talaca britanskog i ostalih podrijetla, a više od toga vlasti nisu u stanju otkriti kako ne bi došlo do ugrožavanja misije. Pripadnici specijalnih jedinica trenutno su u stanju pripravnosti jer naređenje za napad na zasad nepoznatu lokaciju u Siriji moglo bi se dogoditi svaki trenutak. 

Američke snage teško ranile vođu ekstremista?

Abu Bakr al-Baghdadi, jedan od vođa ISIL-a navodno je ranjen u napadima američkog zrakoplovstva. Tomu svjedoče svjedoci s terena, no pripadnici ISIL-a izričito demantiraju. 

U napadu na grad al-Qaim koji se nalazi uz sirijsku granicu navodno je ubijeno desetak ljudi i to redom dužnosnika ISIL-a, s obzirom da je tamo održan sastanak njihovih vođa. 

Ukoliko je ranjavanje ili ubojstvo al-Baghdadija istinito, bio bi to dosad najsnažniji udarac ISIL-u. 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • nocni_kupac 09.11.2014.

    ISIL gamad treba unistiti.

  • slavonija 09.11.2014.

    treba sve fanatike satrti u zemlju

  • propala komunjara 09.11.2014.

    Onog koga traži SAS ,ne piše mu se lijepo ,, kad tad ostati će bez glave

Komentiraj...
Vidi sve komentare