To je to što me zanima!

Britanski putnički zrakoplov udarila je bespilotna letjelica

Zrakoplov British Airwaysa pogodila je bespilotna letjelica dok je u nedjelju stizao iz Ženeve u londonsku zračnu luku Heathrow, priopćila je policija
Vidi originalni članak

Zrakoplov British Airwaysa pogodila je bespilotna letjelica dok je u nedjelju stizao iz Ženeve u londonsku zračnu luku Heathrow, priopćila je policija.

Zrakoplov Airbus A320 u kojemu je bilo 137 ljudi sigurno je sletio a nakon pregleda inženjeri su ga pripremili za sljedeći let.

"Objekt, a vjeruje se da je riječ o bespilotnoj letjelici, udario je sprijeda u zrakoplov", rekla je glasnogovornica Scotland Yarda dodajući da je istraga u tijeku no da nitko nije uhićen.

Početkom godine  čelnik Međunarodne udruge zračnog prijevoza upozorio je da su bespilotne letjelice "stvarna i realna prijetnja" civilnom zrakoplovstvu.

Tony Tyler stoga je pozvao na donošenje propisa u pogledu bespilotnih letjelica prije nego što se dogodi neki ozbiljan incident.

U siječnju je britanska zračna kontrola, koja istražuje incidente u britanskom zračnom prostoru, potvrdila da su se dogodila četiri ozbiljna incidenta u kojima su jedva izbjegnute posljedice.

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 25.04.2016.

    A zašto ne napišete članak sa novim informacijama o ovom slučaju? Da to izgleda nije bio dron nego da je najvjerojatnije avion pokupio vrećicu? http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/21/drone-believed-to-have-hit-british-airways-flight-may-have-been/

  • Miške 19.04.2016.

    Opet taj albanski dljlon.

  • GlobalHawk 18.04.2016.

    ovdje je toliko nelogičnosti.. dostavni dronovi ne lete tako visoko da bi uopće bili na koridoru putničkih aviona.. jer jje to besmisleno..Oni zuje na unutar 100 metara max, a kolko se sjećam slijetni koridor je negdje na 300 metara..

Komentiraj...
Vidi sve komentare