To je to što me zanima!

Sastanak vrha HDZ-a: 'Rekao sam svoje o tripartitnoj vladi'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjedništvo HDZ-a bi uskoro trebalo donijeti odluku o tome hoće li se stranka vratiti u pregovore s Mostom i SDP-om. Brkić i Karamarko povratku nisu skloni
Vidi originalni članak

U 14 sati Predsjedništvo HDZ-a sastalo se kako bi donijelo odluku o eventualnom povratku u pregovore o formiranju nove vlade na koje ih je ponovno pozvao Most.

Josipa Rimac na sastanak je kasnila 20 minuta, a stranački šef Tomislav Karamarko u sjedište stranke došao je nekoliko minuta iza nje.

POGLEDAJTE VIDEO: Josipa Rimac kasnila na sastanak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja sam svoj stav o tripartitnoj vladi već rekao. Ako me netko uvjeri da bi to imalo smisla i moglo funkcionirati, neka proba - kazao je novinarima na ulasku u HDZ.

POGLEDAJTE VIDEO: Šef HDZ-a o tripartitnoj vladi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje znači li to da definitivno neće dati svoj potpis na sporazum koji je predložio Most nekoliko je puta ponovio 'ne' i otišao na sastanak.

Podsjetimo, Most je od HDZ-a zatražio da se o ponudi da se vrate u pregovore očituje do ponedjeljka u 16 sati.

Brkić: HDZ ima ponos, mi ne mijenjamo mišljenje svaki dan

Tomislav Karamarko u subotu je izašao sa sastanka izjavivši da ne želi potpisati uvjete Mosta , a i iduća dva dana izjavama je davao do znanja da ostaje pri svom stavu.

Sličnog je stava uoči sjednice bio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić:

- Danas je prekrasan dan. Mi smo ljudi koji imaju čast, ponos i dostojanstvo i ne mijenjamo svaki dan mišljenje - odgovorio je Brkić na pitanje vraća li se HDZ za pregovarački stol s Mostom i SDP-om.

Tomislav Karamarko u ponedjeljak je izjavio da je HDZ ozbiljna i uređena stranka i dodao:

- Pustit ću da Predsjedništvo odluči. No, trgovina foteljama ne dolazi u obzir , a ni ultimatumi. Ako postoji nešto što možemo učiniti da naši građani počnu bolje živjeti, mi ćemo to napraviti, ali to nije raspodjela fotelja  - istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Također naglasio je kako se trebaju što prije naći rješenja za cijelu situaciju.

- Ovo je presedan, ne znam kad se nešto ovakvo događalo u hrvatskom političkom životu. Okvir koji mi imamo i koji ja osobno imam mora biti sačuvan, puno sam rekao u ova dva dana, mislim da ne trebam to dodatno pojašnjavati - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 267

  • elpapito93 21.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • liquidambar 21.12.2015.

    ha ha ha ne mijenjamo stavove...a most, mostići, putići i stazice? kolektivna amnezija???

  • Zmar116 21.12.2015.

    Karamarko,il se večeras vraća na pregovore ili pada u samoj stranci...Tko zna možda ga smjene pa odmah pošalju Stiera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare