To je to što me zanima!

Brođani spremili kajganu od proljetnog cvijeća i 100 jaja

Kuhari Hotela Art iz Slavonskog Broda na Sajmu cvijeća FloraFest koji se održava u subotu i nedjelju za posjetitelje su pripremili cvjetnu aromatiziranu kajganu
Vidi originalni članak

Kuhari Hotela Art iz Slavonskog Broda na Sajmu cvijeća FloraFest koji se održava u subotu i nedjelju za posjetitelje su pripremili cvjetnu aromatiziranu kajganu od 100 jaja, u koju su stavljene svježe latice proljetnog cvijeća, bazge, jorgovana, ivančica, bagrema… 

- Ostali smo vjerni i slavonskoj kuhinji, pa se osim latica u kajgani nalazi i slanina. To je samo dio našeg cvjetne ponude koju za naše goste pripremamo svakog vikenda. Iznenadilo nas je zanimanje gostiju. Nastavljamo cijelu godinu s tim da ćemo ovaj mjesec uz cvijeće u hranu stavljati i sezonsko voće, jagode su prve i tako sve do jeseni - rekao je Tihomir Krijan, šef kuhinje Hotela Art. 

- Očekujem da ćemo danas potrošiti oko 500 komada jaja, a spremili smo i više, jer prva cvjetna kajgana na naše zadovoljstvo planula je za desetak minuta. Drago nam je što se to svidjelo svim generacijama jer kajganu su kušali i mladi i stari - rekla je Vlasta Krpan, direktorica hotela. 

Sajam cvijeća, koji se u Slavonskom Brodu organizira na prostoru brodske Tvrđave već osmu godinu, ove godine okupio je rekordan broj izlagača, njih oko stotinjak i do sada je najposjećeniji sajam ljepote cvijeća.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • CUKRENA. 09.05.2015.

    Kajgana s cvijećem? zanimljivo..Drugi puta kad se zaželim nečeg novog odoh u pohode u vrt...ono rascvjetano i mirišljavo ide u kajganu :)))

  • SA-SU 09.05.2015.

    Ja sam se već uplašio da nisu stradala jaja o Malene! :((

  • Ćale 09.05.2015.

    Kao začin stavili su i malo sviježeg oleandera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare