To je to što me zanima!

Brod Omiš krstio otac Vranića, prve žrtve Domovinskog rata

Ako bude sve u redu, splitski škver i dalje će raditi ovakve brodove - rekao je ministar obrane Krstičević, a Tomislav Debeljak, predsjednik Brodosplita, dodao je kako su oni za to spremni
Vidi originalni članak

Novi obalni ophodni brod sagrađen je u Brodosplitu. Od jučer je u djelatnom sastavu u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Nosi ime Omiš, a kum broda je Roko Vranić, otac Josipa Vranića, poginulog djelatnika HRM-a i prve žrtve Domovinskog rata u Splitu.

- Ako bude sve u redu, splitski škver i dalje će raditi ovakve brodove - rekao je ministar obrane Krstičević, a Tomislav Debeljak, predsjednik Brodosplita, dodao je kako su oni za to spremni. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • NedojeBan 08.12.2018.

    Neka mu je mirno more i nadam se kako će vrlo brzo biti postavljeno bar još četiri-pet kobilica, kako nam se "Omiš" ne bi osjećao usamljenim. :)

  • Prva Proleterska 08.12.2018.

    Kolko ja znam, prve žrtve rata za Bosnu bili su putnici , odnosno članovi posade TRAJEKTA u Splitu , na koga je JNA pucala sa razaraća sa sredine kanala ! I otvoren rat je poćeo 26.6 .91 a sam rat podizanjem barikada . Izgleda , da vam je netko narućio neki poseban datum početka rata za BiH, kao što je i Krivousti proglasio 05.08. 95 za kraj rata a rat trajao do kraja septembra !

  • jo2hn8ny 08.12.2018.

    Da nam je ovakvih još devet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare