To je to što me zanima!

Brod s hrvatskim pomorcima u Indijskom oceanu napali pirati

Pomorci su vjerojatno u prostoriji u koju gusari izvana ne mogu provaliti. Mailom su se javili svojim obiteljima i kažu da su dobro. Prema tankeru su krenuli vojni brodovi
Vidi originalni članak

Gusari su u Indijskom oceanu napali tanker koji plovi pod liberijskom zastavom. Na njemu su i tri Hrvata. Prema tankeru koji se nalazi istočno od roga Afrike krenuli su drugi brodovi. Zbog napada u Ministarstvu se sastao Stožer za koordinaciju aktivnosti u slučajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca. Stožer je obavijestio obitelji pomoraca o napadu te će ih dalje izvještavati o situaciji. 

Zapovjednik i pomorci su se prema zadnjim informacijama zatvorili u prostoriju u koju gusari ne mogu provaliti izvana. Mailom su javili obiteljima da se u njoj osjećaju sigurno te da su dobro.  

No još nije jasno da li su gusari napad prekinuli ili nisu. Ministarstvo mora je izvijestilo kako je napad prekinut. No Novi list piše da europske mornaričke snage (EU NAVFOR) koje patroliraju ugroženim područjem to ne mogu sa sigurnošći potvrditi. Prema tankeru su naime krenuli ratni brodovi. Prvi bi trebao stići kroz 12 sati. Tada će se znati više informacija. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • DexGoa Trance 29.01.2011.

    koji k* kakvi gusari kakvi pirati kaj pricaju ovi?

  • VlatkaKlinić 29.01.2011.

    gospodari magle ,ako niste znali ,gusari-pirati nediraju hrvatske pomorce-mornare ,osim ako nisu sa njima u dogovoru, to je reka barba jere iz kostrene .

  • user_80499 29.01.2011.

    eHrvatska treba vašu pomoć ! eRepublik je browser igrica, simulacija politike i ekonomije pravog svijeta. Građanin može biti radnik,vojnik, novinar,vlasnik firmi, političar, kongresnik, pa cak postati i predsjednik države. Trenutno drzimo okupiranu eCrnu Goru jer je saveznik s našim dugogodišnjim neprijateljem eSrbijom koja drži cijelu Bosnu(našeg saveznika). I Slovenci su u savezu sa Srbima pa nam je teško jer smo opkoljeni U ovoj Igri sve je moguce!!! Igru se moze igrat i 5 min na dan a ako zelite mozete i puno dulje ;) Probajte i pomognite time nasoj voljenoj eHrvatskoj (jednoj od Velesila u Igri) !! http://www.erepublik.com/en/referrer/Batkan

Komentiraj...
Vidi sve komentare