To je to što me zanima!

Brodom iz Kine stiglo oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela vrijednih 10,8 milijuna dolara

Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe. Ona je kupljena početkom travnja, a nabava se financira novcem Europskog fonda za regionalni razvoj
Vidi originalni članak

U riječku luku jutros je uplovio brod koji je iz Kine dopremio dodatne količine zaštitne opreme koja je potrebna nadležnim institucijama u nastavku napora na suzbijanju epidemije koronavirusa.

Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm, priopćeno je iz Vlade.

Napominju kako su spomenute nabave u potpunosti su financirane sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura.

ZARAŽENA I IRKINJA Novi podaci: 10 novozaraženih od korona virusa u Hrvatskoj

- Na brodu MSC Genova nalazi se oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela, ukupne vrijednosti oko 10,8 milijuna dolara - navode iz Vlade. . 

Uz to stigla je i manja količina maski, zaštitnih odijela i naočala koje su Hrvatskoj donirali Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine, Zaklada Alibaba i Zaklada Jack Ma.

IDUĆA DVA TJEDNA SU KLJUČNA HZJZ o Krunoslavu Capaku: Testovi su mu negativni, ali mora ostati u samoizolaciji

Tijekom idućih dana oprema će biti dopremljena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite te dalje distribuirana krajnjim korisnicima prema operativnim procjenama Stožera civilne zaštite.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Natkica28 19.06.2020.

    To je sranje a ne zaštita..jeftini materijal, sve se trga i raspada cim obuces..isprobano

  • ARMAGEDON 19.06.2020.

    Budici da je spomenuta roba iz Kine ovdje debelo smrdi koliko je netko sebi stavio i dzep!

  • 19.06.2020.

    Zar nije ovo smiješno? SAD počinju oporezivati kineske proizvode što košta kinu miljarde dolara,nedugo nakon toga dolazi korona iz Kine i sada mi Europljani kupujemo medicinske maske,odijela itd. Zar nismo shvatili na primjeru Amerike da nije dobro uvoziti jeftino i nekvalitetno a uništiti domaće i još k tome da se pogoduje upravo onima odakle je korona došla zbog čega i trebamo svu tu opremu. Probudite se ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare