To je to što me zanima!

Brodosplit: Na poslu će ostati najmanje 1.500 radnika tvrtke

Na sastanku Uprave Brodosplita i predstavnika tri sindikata prihvaćen je prijedlog Programa zbrinjavanja radnika. Najmanje 1500 ljudi trebalo bi ostati na poslu
Vidi originalni članak

Iz Ureda za odnose s javnošću Brodosplita u utorak su priopćili kako je prihvaćen prijedlog Programa zbrinjavanja 3.400 radnika škvera u sklopu procesa restrukturiranja tvrtke. 

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

'Poštovani, danas je, u brodogradilištu Brodosplit, na sastanku Uprave Brodosplita i predstavnika triju sindikata Brodosplita prihvaćen prijedlog Programa zbrinjavanja radnika u sustavu Brodosplit, koje je nužno provesti u procesu restrukturiranja.

Prema prije prihvaćenom dodatku KU, definira se da se za preko 3000 radnika Brodosplita isplate otpremnine u visini od 4.000 kn po godini radnog staža za prvih 20 godina i po 1.500 kn po godini radnog staža preko 20. godine provedene u Brodosplitu. Poslodavac bez odlaska na burzu rada, a u toku otkaznog roka će u svojim tvrtkama zaposliti minimalno 1.500 radnika na neodređeno vrijeme, a ukupno će zaposliti 2.000-2.500 radnika, uz tendenciju porasta broja zaposlenih.

Konačna verzija Programa zbrinjavanja danas je poslana Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje i Zavod će u sljedećih 8 dana dati svoje očitovanje na Program zbrinjavanja.

Po isteku 30 dana od danas, Poslodavac će provesti Program zbrinjavanja radnika u sustavu Brodosplit, što se očekuje u prvom tjednu mjeseca lipnja.

Obzirom na navedeno, DIV Grupa uključujući i društva iz grupacije Brodosplit želi najbolje i nadasve pravedne uvjete za sve radnike!'

Idi na 24sata

Komentari 10

  • HRVAT ALI PRAVI 02.05.2013.

    Ovaj mi se sve manje i manje svida sve mi smrdi opet na neku privatizaciju. A on se ponasa ko neki pijani miljarder. Pa zna li mozda neko ovog tipa jel on stvarno toliko bogat ili su to opet samo pusta obecanja da se domogne kapitala a onda zbogom!!!

  • marijaterezija2 01.05.2013.

    Vjerujem da će obečano ostvariti je li to optimistički vrijeme će pokazati.

  • Halo Bing, kako brat 01.05.2013.

    Bilo bi mi drago da sam u krivu, ili da pišem bedastoće, ali s ćim to Debeljak garantira da bu većina od 3400 sad otpuštenih bila vraćena na posal? Kaj Hrvatska ima neki zakon kojim se more prisiliti poslodavca da jednom otpuštenog radnika vrne na posel? S čim gospon Debeljak garantira isplatu otpremnina? Jel svojom imovinom ili imovinom DIV-a? Ili to garantira vlada koja je s njim potpisala ugovor? Ot kud se more znati da Debeljak prek fejsa, za neko vreme nebu škveranima objasnil da se isplata otpremnina odgađa do daljega, jer je nekakva revizija utvrdila da su gubici Brodosplita veći nek kaj se u prvi tren mislilo? Je li se u ugovoru između njega i vlade, predviđaju kakve matrijalne sankcije ak se brodovi budu prestali graditi? Jel u tom ugovoru njega i vlade postoje kakve stavke, koje bi ga mogle sprijećiti da nakon nekog vremena jednostavno rasproda svu nepokretnu i pokretnu imovinu Brodosplita, zbog neisplativosti dalje proizvodnje? Evo, još jednom ponavljam, volio bi da sam neinformirana ptica zlosutnica koja piše bedastoće

Komentiraj...
Vidi sve komentare