Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Brodosplit: Na poslu će ostati najmanje 1.500 radnika tvrtke

Na sastanku Uprave Brodosplita i predstavnika tri sindikata prihvaćen je prijedlog Programa zbrinjavanja radnika. Najmanje 1500 ljudi trebalo bi ostati na poslu

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
10 komentara

Iz Ureda za odnose s javnošću Brodosplita u utorak su priopćili kako je prihvaćen prijedlog Programa zbrinjavanja 3.400 radnika škvera u sklopu procesa restrukturiranja tvrtke. 

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

'Poštovani, danas je, u brodogradilištu Brodosplit, na sastanku Uprave Brodosplita i predstavnika triju sindikata Brodosplita prihvaćen prijedlog Programa zbrinjavanja radnika u sustavu Brodosplit, koje je nužno provesti u procesu restrukturiranja.

Prema prije prihvaćenom dodatku KU, definira se da se za preko 3000 radnika Brodosplita isplate otpremnine u visini od 4.000 kn po godini radnog staža za prvih 20 godina i po 1.500 kn po godini radnog staža preko 20. godine provedene u Brodosplitu. Poslodavac bez odlaska na burzu rada, a u toku otkaznog roka će u svojim tvrtkama zaposliti minimalno 1.500 radnika na neodređeno vrijeme, a ukupno će zaposliti 2.000-2.500 radnika, uz tendenciju porasta broja zaposlenih.

Konačna verzija Programa zbrinjavanja danas je poslana Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje i Zavod će u sljedećih 8 dana dati svoje očitovanje na Program zbrinjavanja.

Po isteku 30 dana od danas, Poslodavac će provesti Program zbrinjavanja radnika u sustavu Brodosplit, što se očekuje u prvom tjednu mjeseca lipnja.

Obzirom na navedeno, DIV Grupa uključujući i društva iz grupacije Brodosplit želi najbolje i nadasve pravedne uvjete za sve radnike!'

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message