To je to što me zanima!

Broj ilegalnih migracija u BiH drastično raste: Granična policija uhitila 15 migranata

Među ilegalnim migrantima je četvero državljana Turske, dok ostale osobe nisu imale osobne dokumente, nego su rekli da dolaze iz Sirije i Bangladeša
Vidi originalni članak

Bosanskohercegovački granični policajci uhitili su u petak u jugozapadnome dijelu zemlje krijumčara i spriječili ilegalni ulazak 15 migranata u Hrvatsku, u trenutku dok se nastavlja trend najvećeg porasta migracija nakon njihova usporavanja zbog pandemije covida-19.

Krijumčarenje migranata je, prema priopćenju Granične policije BiH, spriječeno prigodom kontrole automobila bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u mjestu Blaževići na području Tomislavgrada. Tada su pripadnici postrojbe Granične policije BiH iz Kamenskog uhitile 40-godišnjeg državljanina BiH, dok će 15 osoba većinom afroazijskog podrijetla biti predano Službi za poslove sa strancima BiH.

NOVI TEST ZA BIDENA Rekordan broj migranata kreće prema američkoj granici: Čeka ih deportacija i zabrane ulaska

Među ilegalnim migrantima je četvero državljana Turske, dok ostale osobe nisu imale osobne dokumente, nego su rekli da dolaze iz Sirije i Bangladeša. O krijumčarenju je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. 

Služba za poslove sa strancima BiH je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila skoro 13.000 nezakonitih migranata u toj zemlji, što je najveći broj nakon usporavanja migracija zbog pandemije Covida-19.

Od toga broja iz BiH je protjerano 1.100 osoba, određene su mjere nadzora za njih 754, te je otkazan boravak za 404 osobe, a viza su poništene za njih 40. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare