To je to što me zanima!

Broj nezaposlenih je 300.000, očekuje se novi val na jesen

Sezonsko zapošljavanje u turizmu i poljoprivredi je u posljednjih pet mjeseci donijelo posao za 40.000 ljudi, a nakon sezone se očekuje veliki val nezaposlenih
Vidi originalni članak

Broj nezaposlenih na burzi je u petak premašio broj od 300.000 ljudi te je time prekinuto kratko razdoblje od dva mjeseca u kojem je bez posla bilo manje od 300.000 radnika. Večernji list javlja kako je ove godine najviše nezaposlenih bilo u ožujku, i to 339.000 ljudi. Nagađa se kako bi se i taj broj mogao premašiti jer radnici u velikom broju dolaze na burzu. Sezonsko zapošljavanje u turizmu i poljoprivredi te u javnim radovima je u posljednjih pet mjeseci donijelo posao za 40.000 ljudi, a nakon sezone se očekuje veliki val nezaposlenih.

Još na proljeće ove godine Hrvatska narodna banka procjenjivala je da će do kraja 2012. u Hrvatskoj nestati 30.000 radnih mjesta, ali čini se da će gubici biti još i veći jer sve do kasnog proljeća iduće godine nema ni sektora ni područja koji mogu angažirati radnu snagu u većem broju. Prošle četiri godine radnike je otpuštao samo privatni sektor, a sada je javni sektor pod pritiskom da krene u restrukturiranje i smanjenje broja zaposlenih.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 127

  • bygmark 26.08.2012.

    čekam taj dan kad ce na svim vjestima i novinama biti naslovi HRVATSKA IZLAZI IZ KRIZE.. i kad ce se nezaposlenost smanjiti na nekih 30aktisućai svi bit sretni i zadovoljni.. eto tko se slaže sa mnom drago mi je

  • krabat 26.08.2012.

    Ma tko to siri dezimformacije?Pitajte druga ministra Brzoju Gaziljudica(Cacic)osobu od povjerenja on ce vam reci da bulaznite:ma koji nezaposleni?Svi ima da radu on to najbolje zna pa zivimo u zemlji u kojoj tece med i mlijeko(samo njemu i Sanaderu i njima slicnima, baandaa...).I ne zanosite se da ce sutra biti bolje dok ovakvi vladaju,jook!

  • jluci82 26.08.2012.

    Ma kakvi -još par nezaposlenih i zaživjet će plan 21-bwahwahwahwahahahaha.Državni udar,raspustiti-pazi "sabor "zabraniti rad strankama no ,ne i njihovo postojanje da mladi mogu naučiti što je metastazirajući rak društva.Valjda postoje stručnjaci izvana ...ovdje je već ionako sve truuulo od 1945.

Komentiraj...
Vidi sve komentare