To je to što me zanima!

Brutalno ubojstvo u Zagorju: Majku zatukao dok je spavala

Žena (89) je bila teško bolesna, dvije godine ležala je prikovana za krevet, a o njoj se brinula šogorica koja živi u blizini. Sin (51) je bolovao od PTSP-a i bio je sklon alkoholu
Vidi originalni članak

Zagorska policija zaprimila je jutros u 5,39 sati dojavu o ubojstvu u mjestu Kuzminec u općini Mihovljan. Dolaskom na mjesto zločina, policija je zatekla tijelo 89-godišnje Jelene Risek koju je, kako policija sumnja, ubio njezin 51-godišnji sin Milan Risek zvan Stipek.

Portal Zagorje.com doznaje kako je sin majku nasmrt zatukao zasad nepoznatim predmetom. Žena je bila teško bolesna, dvije godine ležala je prikovana za krevet, a o njoj se brinula šogorica koja živi u blizini.

Prema riječima susjeda, Milan je bio pripadnik PUMA generala Ivana Koradea, a u ratu je obolio od PTSP-a. Nikad nije ostvario pravo na mirovinu i druge beneficije već je primao socijalnu pomoć.

Tvrde da je bio sklon alkoholu, a da je, vjerojatno zbog svoje bolesti, često imao ispade bijesa.

Policija je osumnjičenog privela u ranim jutarnjim satima. Očevid je u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Boksan 21.08.2016.

    eutanazija na zagorski način

  • Boksan 21.08.2016.

    sve je to od tuduma

  • miky* m 21.08.2016.

    Zašto automatski kad branitelj napravi kriminalnu radnju to pripisuju PTSP?Da li je novinar provjerio istinitost napisanog?Živio je s mamom o kojoj nije brinuo zbog alkoholizma i alkoholičari su neuračunjlivi i agresivni.Kažu neki, jadan nije ostvario svoja prava .Bio je u Pumama kako piše,znači da je mogao ostvariti svoja prava ali nije,vjerojatno postoji razlog zašto nije a bio je u Pumama.Znam dosta ljudi koji su oboljeli od PTSP (Pume) ,neki su još godinama nakon rata išli na posao u kasarnu i normalno ostvarili svoja prava ali znam i osobu koja se frajerisala i nije htjela iči na posao ,dolazili su po njega doma,nagovarali,radi par dana pa na bolovanje ali nije htio ,jer kaj bi on s tim mladim bedakima tam skakal po kasarni? U Pumama je bio nepunih godinu dana od pred kraj rata.I on nije ostvario svoja"prava",a mogao je već lijepo uživati u mirovini,samo je trebalo iči na posao . Kad je završio rat ,govorio ja mogu što hoću i nitko mi ništa ne može jer sam lud,tu i tam malo zapucao .Zbog takvih nitko nije htio zapošljavati branitelje.Svi smo prvenstveno sami odgovorni za svoj život,svi moramo poštovati neke procedure i protokole koji nam se ne sviđaju ali tako je kako je,opravdanja za ubijanje nema.Korade je bio problem prije rata a u njemu je samo dobio dodatnu moć za maltretiranja koja je godinama radio dok nije nedužne ljude poubijao među njima i dečkića od 16g.,pa barem je on ostvario sva prava.Ubojica je ubojica i tu opravdanja ne treba tražiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare