To je to što me zanima!

Bruxelles: 120 putnika Croatije Airlinesa nije moglo u Zagreb

Prvo im se pokvario avion u Bruxellesu pa onda i drugi avion, u kojem su slali njegov rezervni dio. Putnici su u srijedu uvečer odsjeli u hotelu na račun Croatije Airlines
Vidi originalni članak

Aerodrom u Bruxellesu u srijedu je poslužio kao privremeno sklonište za 120 putnika koji su letjeli iz SAD-a prema Zagrebu. Tamo su trebali poletjeti avionom Croatije Airlinesa, no samo što su se u 11 sati ukrcali, javili su im da se avion pokvario. Rekli su im da će ih preusmjeriti u zrakoplove partnerskih tvrtki, no na aerodromu su ostali 40 sati.

- Dogodio se cijeli niz pehova jer je u Belgiji bio praznik, pa su svi letovi bili puni. Samo smo mali dio putnika ukrcali u druge zrakoplove, a većina ih je ostala u Bruxellesu - prepričao je glasnogovornik kompanije Davor Janušić. Putnici su tek u srijedu uvečer odsjeli u hotelu na račun Croatije Airlines.

U međuvremenu su rezervni dijelovi za avion stigli iz Chicaga u Zagreb. Riječ je o avionu tipa Bombardier Dash 8 kanadskog proizvođača. Croatia ima šest takvih aviona starih između tri godine i godinu dana.

Rezervne dijelove ukrcali su u Zagrebu u zrakoplov redovne linije prema Bruxellesu s 30 putnika. No uslijedio je novih peh. I ovaj se avion pokvario, pa je ga je pilot prisilno spustio u Frankfurt. Posumnjao je da se pokvario rashladni sustav u putničkoj kabini. Na kraju kvara ipak nije bilo, no putnici su prema Bruxellesu nastavili put drugim avionima. U međuvremenu su na aerodromu nestrpljivo čekali dijelove koji su kasnili. Prema Zagrebu su poletjeli u četvrtak tek oko 23 sata, a stigli su iza ponoći. Janušić kaže da putnici mogu tražiti odštetu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Marko_V 05.06.2011.

    Svašta!!! Koja glupost!! Pilot je sumnjao?!?! Šta on ima sumnjati, ima uređaje koji mu javljaju ako nešto ne valja!! I na kraju kvara nije ni bilo!! A i da je bilo, tih 30 min su mogli letjeti do Bruxellesa bez hlađenja kabine, na toj visini nije vruce... koji biser!!

  • VrhovineR6 05.06.2011.

    ...sto reci...ja putujem avionima na relaciji Kuwait, Dubai, SAD Zagreb vec skoro 4 godine i nikad nisam imao ni jednu skakljivu situaciju, medjutim kad vidis flotu koju ljepa nasa ima i sto se nudi u preskupim kartama,dobo je da ikako i lete, pitam se samo kud sve pare idu, karta Zagreb-Skopje-Zagreb stoji 180 eura, let traje 45-55 minuta, a npr, let Dubai-Istambul-Skopje-Istambul-Dubai kosta 520 eura i traje oko 6 sati, di je tu logika i matematika...

  • lalapala 05.06.2011.

    pa da,zasto nisu isli autobusom iz Amerike???

Komentiraj...
Vidi sve komentare