To je to što me zanima!

Brza lekcija: Kanadski premijer zna kako radi kvantno računalo

Kanadski premijer Justin Trudeau u petak je još jednom iznenadio brojne ljude kad je prilično dobro objasnio razliku između običnih i kvantnih računala
Vidi originalni članak

Kanadski premijer Justin Trudeau savršeno je dobro objasnio kako rade kvantna računala i pritom iznenadio skupinu novinara nakon što prilično sarkastičnog pitanja kojim je novinar sugerirao da premijer ne bi to mogao objasniti.  

- Htio sam vas pitati da objasnite kvantna računala, ali ... kada očekujete da će opet početi kanadska misija protiv ISIL-a i zašto ne činimo ništa u međuvremenu? - upitao je novinar premijera. 

Na takvo pitanje, Trudeau mu je ukratko objasnio da obična računala rade kao binarni sustavi, dok su kvantna stanja puno kompleksnija jer stvari mogu biti čestice ili valovi u isto vrijeme, a to omogućuje zapišemo puno više informacija u manja računala. 


Trudeau je bio na Perimeter institutu za teoretsku fiziku kako bi obilježili dodjelu 50 milijuna dolara za nova istraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Nikola Jankovic 18.04.2016.

    Hehehehe naravno da je govorio o kvantnim računalima - to mu je ipak lakše nego opravdati shranja koja su napravili u Siriji:)

  • Mojte mo taok oplota 17.04.2016.

    Naše građevine neznaju ni izabrati ovakvog premijera

  • patagonija1 17.04.2016.

    ali zato ovaj nema pojma o "domoljublju"

Komentiraj...
Vidi sve komentare