To je to što me zanima!

Budite oprezni: Nagla promjena vremena donosi više infarkta

Liječnici kažu kako je u odnosu na prošlu godinu drastično narastao broj akutnih infarkta. Tijekom vikenda bi uz kišu temperature sa 33 mogle pasti na 17 stupnjeva
Vidi originalni članak

Svaka veća promjena vremena utječe na sve ljude, a pogotovo na meteoropate ili kronične bolesnike. Smanjenjem temperature, koju najavljuju za kraj ovog tjedna, može se očekivati veći broj intervencija, govori nam doktorica obiteljske medicine Tanja Pekez-Pavliško.

ACCUWEATHER Stiže velika promjena vremena, objavili su prognozu za jesen...

Potvrdili su nam to i iz Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje kažu da, iako su prošlog tjedna imali prosječan broj intervencija, što je rezultat aklimatizacije ljudi, ističu kako se krajem tjedna ponovno spremaju na povećan broj poziva.

STRAŠNO NEVRIJEME Oluja u Istri: Pukao konop pa im se jedrilica zabila u stijene

Jedino što se razlikuje u odnosu na prošlu godinu, kako primjećuju iz Zavoda, je broj akutnih infarkta, koji je drastično narastao. Temperature koje će se tijekom tjedna popeti do 33 stupnja u nedjelju bi uz kišu mogle pasti čak na 17 stupnjeva, predviđaju prognostičari. Upravo zato doktorica Pekez-Pavliško stanovnike upozorava da redovito uzimaju terapije, ne izlažu se prevelikim naporima te da ne pretjeruju u bilo kakvom radu. Upozorava kako su najugroženije osobe koje imaju problema s tlakom zbog ciklone koja dolazi te da prihvate savjete svojih liječnika kako radi vremena ne bi imali tegobe.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • ursuss 21.08.2018.

    neće infrakt strefiti niti Kujundžića niti vladajuće..oni očito nemaju srca...

  • 21.08.2018.

    Po komentarima ispada da samo ja žalujem za ovakvim vremenom..

  • Cipelcug 21.08.2018.

    Konačnoooo kiša pa neću morati zalijevati vrt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare