To je to što me zanima!

Buduće francuske medicinske sestre na praksu došle u Lipik

Učenici i učenice iz grada Saint-Quentina dva su tjedna radili s djecom i starijim ljudima, a upoznali su se i s metodama rehabilitacije u specijalnoj lipičkoj bolnici
Vidi originalni članak

Više od 30 studenata i studentica iz Visoke francuske zdravstvene škole iz grada Saint-Quentina dva su tjedna bili na stručnom usavršavanju u Lipiku. U Slavoniji su usavršavali svoja znanja, a ovo im je bio prvi dolazak u Hrvatsku. Između ostalog vrijeme su provodili u radionicama s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi, u udruzi Latica, koja se brine za djecu s poteškoćama u razvoju, pomagali su u dnevnom boravku za starije osobe te u lipičkom domu umirovljenika.

- Volontirali su na raznim radionicama s djecom s posebnim potrebama te starim i nemoćnim osobama. Obišli su i pakračku bolnicu kao i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku. Cilj je bio upoznati ih s našim metodama rada te razmijeniti iskustva. Nadamo se da je ovo početak divne suradnje te da će nam nastaviti dolaziti svake godine - rekla nam je rođena Parižanka Jacqueline Ivezić, koja godinama živi u Lipiku i koja je organizirala njihov dolazak uz posredovanje grada prijatelja Lipika Coucy le Chateaua. 

Kako bi im olakšali boravak, s njima su cijelo vrijeme bili i studenti francuskog jezika iz Zagreba, koji su im pomagali u snalaženju te prevođenju u razgovorima sa starijim ljudima. Studentice su nam potvrdile kako su ih u druženju s umirovljenicima oduševile hrvatske pjesme koje su im domaćini otpjevali te su rekli kako žele ponovno doći. S njima su bili i njihov profesor psihologije Jean-Louis Gasdon te medicinska sestra Carole Wack.

- Oduševljeni su gostoljubivošću i prirodnim ljepotama - rekla nam je Jacqueline Ivezić. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sunčanana 17.05.2015.

    Dva komentara? Sapienti sat.

  • ibee 17.05.2015.

    a i bas da se trude

  • dr. 17.05.2015.

    draga gospodo iz 24 sata ja neznam zasto se trudite uopce!? pa zar ne vidite da inteligentni hrvatski narod ne zanima medicina,znanost,napredak skolstva nego hdz,sdp,glogoski,severina itd itd. naime inteligentnom hrvatskom puku nije potreba raspravljati o ovakvim stvarima jer je taj isti puk to nadrastao ,stovise otisao na sasvim drugu dimenziju.dimenziju nadnaravnu! kad ce izbori!!!??? tko ce biti novi ministri!!!???? e jada majko moja

Komentiraj...
Vidi sve komentare