To je to što me zanima!

Bujas: Ovo je Vladin način kako trgovcima uskratiti zaradu, sve zbog 'ulizivanja' dijelu glasača

Nevjerojatna je ta Vladina želja za dobivanjem političkih poena na ovome, dok se istovremeno država ne bavi ne-temama, koje se trpa pod tepih, kaže Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika
Vidi originalni članak

Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika kaže kako će Vladin prijedlog sigurno ponovno završiti na Ustavnom sudu, trgovci, poučeni ranijim zabranama, dodaje, "sve već imaju spremno".

POGLEDAJTE VIDEO: 'NEMA POSLA, BOLJE DA NE RADIMO NEDJELJOM'

PROŠLA DVA SU PALA Ustavni stručnjaci o zabrani rada nedjeljom: Ovaj put to ne bi trebalo pasti na 'ustavnom'

- Nevjerojatna je ta Vladina želja za dobivanjem političkih poena na ovome, dok se istovremeno država ne bavi ne-temama, koje se trpa pod tepih. Naša je udruga nedvosmisleno protiv zabrane, ljude treba pustiti da rade i zarađuju, a ne da im se, pogotovo u situaciji visoke inflacije i poremećaja na tržištu, rad i zarada uskraćuju, kaže Bujas. Ovo će, dodaje, bez ikakve potrebe utjecati na prihode trgovaca. 

- Ovo je Vladin način kako trgovcima uskratiti zaradu, umjesto da im se omogući veća zarada. I to sve zbog 'ulizivanja' dijelu glasačkog tijela, ogorčen je Bujas. Nije mu jasno, dodaje, čemu ovaj Vladin potez, dok je Zakonom o radu istovremeno od ove godine regulirano dodatnih 50 posto na plaću u slučaju rada nedjeljom. 

ŠTO KAŽETE? ANKETA Što mislite o zabrani rada nedjeljom? DA ili NE?

- Zašto onda taj rad zabranjivati, ako postoji opcija dodatnog plaćanja nedjelje, za 50 posto? , pita se Bujas. Smatra da otpuštanja u trgovini unatoč zabrani neće biti, jer su trgovci ionako jako deficitarni s radnom snagom. 

Zabrinut je za pekare, kojih je dosta učlanjeno u UGP. 

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • ceralaz 23.02.2023.

    kod nas bi zbog zarade natjerali i na Uskrs i Božić da radnici rade za možda slobodni ponedjeljak, Pohlepi nema kraja, sve je skuplje nego u Njemačkoj što znači ogromne marže i zarade, naravno za godinu mercedes i vila moraju pasti a radnice trguju za možda 500€

  • Puno Bonace 23.02.2023.

    Jel mogu bar nezaposleni raditi nedjeljom? Jel mogu ovi umirovljenici skupljat boce nedjeljom? Ovdje izgleda da su svi koji i inace ne rade nedjeljom, a vjerovatno ni subotom zabrinuti za one koji rade nedjeljom i njihovu obitelj, djecu, a prosjecna hrvatska obitelj izgleda i živi kao u reklamama. Falila je samo slobodna nedjelja da vrijeme provede u svojoj kuci za odmor na Hvaru, jer inace takvi rade nedjeljom.

  • neidemdalje 23.02.2023.

    vlada nije u stanju provesti zakon o radu nedjeljom... platforme nisu povećale ni cent za rad nedjeljom a i na konverziji su dodatno zaradile milione a vlada sliježe ramenima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare