To je to što me zanima!

Lokalizirali požar u Istri, vatra na Viru prijeti mnogim kućama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ponad Rijeke gori bjelogorična šuma. Vatru gase lokalne vatrogasne snage, a na požarište su upućena i dva kanadera. Gori i kod Sušačke Drage, Kistanja i na Viru
Vidi originalni članak

Veliki požar buknuo je u petak oko 15 sati kod Grožnjana u Istri. Kako javlja iPress, gori bjelogorična šuma. Vatru gase lokalne vatrogasne snage, a na požarište su upućena i dva kanadera. Gašenje otežava jaki vjetar koji stalno mijenja smjer. Na terenu su deseci vatrogasnih vozila. iPress javlja kako je vatra prijetila kućama i približila im se na stotinjak metara no prema informacijama iz Grožnjana vatra je savladana oko 18 sati.

- Hvala pilotima kanadera, spasili su kuće. Vatra je sada pod kontrolom. Da nije bilo njih ne znam koliko bi toga izgorjelo - rekao je za iPress načelnik Grožnjana Rino Duniš.

Izgorjelo je oko 30 hektara šume i niskog raslinja, a vatra je izbila tijekom radova na čišćenju šume. Jednom od radnika navodno se zapalila motorna pila, a plamen je zahvatio suhu travu i proširio se, neslužbeno doznaje Našabujština.com

Pomoć kanadera zatražena je i dvadesetak minuta kasnije na području Sušačke Drage kod Rijeke. Tamo gori borova šuma, trava i nisko raslinje uz prugu. 

Lokaliziran požar kod Kistanja

Nešto nakon podneva buknuo je požar i kod Smerdelja kod Kistanja, a u 14.30 sati je lokaliziran uz pomoć tri kanadera i jednog zračnog traktora. Izgorjelo je oko sedam hektara smreke, trave i niskog raslinja. 

Vatrogasci i dalje gase požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha koji gori već tjedan dana. Još gori i požar koji je u četvrtak oko podneva buknuo  na području Žitnića i Unešića kod Drniša.

Na Viru vatra zaprijetila kućama 

U 18.14 sati zaprimljena je dojava da na otoku Viru u predjelu Lozice gori borova šuma te trava i nisko raslinje u blizini kuća.  U gašenju sudjeluje 12 vatrogasaca s četiri vozila iz JVP Zadar, DVD Vir i Privlaka. Pomažu im su tri zračna traktora i kanader. Gašenje je u tijeku. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marnik954 20.07.2012.

    I greške se dešavaju, ponekad neznanjem ili slučajno, kao i požari, neki nastanu ljudslom nepažnjom-nemarom ili sa namjeom, sve ovisi...

  • smarice5 20.07.2012.

    veselimo se kiši!

  • UblehaBa 20.07.2012.

    Na Viru su svakako kuće bez dozvole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare